Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Dino Dvornik - Zasto pravis slona od mene

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Dino Dvornik - Zasto pravis slona od mene
    2. Crvena jabuka - Svidja Mi Se Ova Stvar
    3. Sergej Ćetković - 25. Sat
    4. Parni Valjak - Sad Kad Znas
    5. Bebi Dol - Hajde da
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Milica Mandić - Petak - Mojih 50
    2. 13. jun - 1 - Dodir noći
    3. 13. jun - 2 - Dodir noći
    4. 13. jun - 3 - Mojih 50
    5. Milica Mandić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Tortilja sa povrćem Tortilja sa povrćem

    U toplim letnjim danima birajte lagane obroke i konzumirajte što više voća i povrća. Ova lagana tortilja sa povrćem može da bude savršena ideja za ručak i zamena za meso koje ne mora da bude sastavni deo svakog jela.

    Aromatične pljeskavice od povrća Aromatične pljeskavice od povrća

    Napravite iskorak i probajte pljeskavice od povrća. Ne samo što su zdravije, već ako ih adekvatno začinite mogu da budu i ukusnije.

  • Zdravlje
    Ako želite da usporite starenje konzumirajte baš ovu hranu Ako želite da usporite starenje konzumirajte baš ovu hranu

    Verovatno su retke osobe kojima prve bore na lice ne stvaraju stres, a svi manje ili više, bar u nekim fazama života želimo da zaustavimo proces starenja. Iako je nemoguće zaustaviti starenje, istina je da uz malo brige o sebi možemo da izgledamo i osećamo se mlađe. Jedna bitna stvar odnosi se našu ishranu.

    Pet razloga zašto se voda zadržava u vašem organizmu Pet razloga zašto se voda zadržava u vašem organizmu"

    Nadutost i natečenost su stanja koja nisu baš prijatna, a gotovo da nema osobe koja ih nije iskusila.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta

    Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.

    Kaš: Neistražene lepote Turske Kaš: Neistražene lepote Turske

    Kaş je mali, slikoviti grad na jugozapadu Turske, smešten na obali Sredozemnog mora u provinciji Antalija. Ovaj šarmantni gradić, nije daleko ni od egejske regije, a poznat je po svojoj autentičnoj atmosferi, bogatoj istoriji, prelepim plažama i kristalno čistom moru.

  • Preporučujemo
    Preporučena temperatura za frižider i zamrzivač: Zapamtite ove savete Preporučena temperatura za frižider i zamrzivač: Zapamtite ove savete

    Ako hranu držite na previsokoj temperaturi, ona može brzo da se pokvari...

    Najotpornije sobne biljke: Njima ne treba mnogo brige Najotpornije sobne biljke: Njima ne treba mnogo brige

    Sobne biljke ne samo da ulepšavaju prostor, već su dobre i za sve koji žive u njihovoj blizini. Postoje čak i neke biljke koje čiste vazduh i koje nisu previše zahtevne za održavanje. Njima je lako ukrasiti dom, a dobre su i za prostorije u kojima boravite neko vreme, poput kancelarije.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.26 117.08 117.90
    CHF 121.03 121.88 122.74
    USD 108.25 109.01 109.78
  • Povezani članci
  • Rolat sa kokosom

    Donosimo recept za sočan i ukusan rolat koji će obožavati cela porodica.




    23-05-2024 | 14:23 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Alp Aksoy


    Sastojci:


    Za koru:

     

    4 jaja

    4 kašike šećera

    4 kašike brašna

    1 kašika kakaa

    1 kašičica praška za pecivo


    Za fil:

     

    200 ml mleka

    150 g šećera

    150 g kokosa

    100 g maslaca


    Za ukrašavanje:

     

    Šećer u prahu ili rendana čokolada (po želji)

    Priprema:


    1. Priprema kore:

    Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa šećerom dok masa ne postane penasta. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Pecite koru oko 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne bude elastična na dodir.


    2. Priprema fila:

    U šerpu stavite mleko i šećer, pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dodajte kokos i mešajte dok smesa ne postane gusta. Skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini sa smesom. Ostavite fil da se malo prohladi.


    3. Formiranje rolata:

     Kada je kora gotova, izvadite je iz rerne i odmah je prevrnite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Pažljivo skinite papir za pečenje i urolajte koru zajedno sa krpom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Kada je kora ohlađena, odmotajte je i premažite filom. Ponovo je urolajte, ali bez krpe, i pažljivo oblikujte rolat.

    Po želji, pospite rolat šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Ostavite rolat u frižideru na nekoliko sati da se stegne pre sečenja i poslužite uz hladno piće.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Tortilje Tortilja sa povrćem

    U toplim letnjim danima birajte lagane obroke i konzumirajte što više voća i povrća. Ova lagana tortilja sa povrćem može da bude savršena ideja za ručak i zamena za meso koje ne mora da bude sastavni deo svakog jela.

    Mafini Mafini sa šumskim voćem

    Najviše volimo jednostavne recepte za kolače čiji je ukus dostojan najboljih poslastičarnica. Evo kako da pripremite ove mekane i ukusne mafine.

    Ramstek Ramstek u umaku od vina i senfa

    Priprema ramsteka uopšte nije komplikovana, posebno ako se prdržavate nekoliko adekvatnih saveta.

    Salata Neobična voćna salata

    Ovo je sjajan period da se osvežite i obradujete svoj organizam jednim laganim obrokom - sočnom voćnom salatom.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: