Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Leb i Sol - Cukni Vo Drvo

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Leb i Sol - Cukni Vo Drvo
    2. Knez - Vjeruj
    3. Azra - A Sta Da Radim
    4. Vampiri - Ona i ja
    5. Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.70 125.58 126.46
    USD 98.64 99.34 100.03
  • Povezani članci
  • Rolat sa kokosom

    Donosimo recept za sočan i ukusan rolat koji će obožavati cela porodica.




    26-08-2024 | 12:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Alp Aksoy


    Sastojci:


    Za koru:

     

    4 jaja

    4 kašike šećera

    4 kašike brašna

    1 kašika kakaa

    1 kašičica praška za pecivo


    Za fil:

     

    200 ml mleka

    150 g šećera

    150 g kokosa

    100 g maslaca


    Za ukrašavanje:

     

    Šećer u prahu ili rendana čokolada (po želji)

    Priprema:


    1. Priprema kore:

    Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa šećerom dok masa ne postane penasta. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Pecite koru oko 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne bude elastična na dodir.


    2. Priprema fila:

    U šerpu stavite mleko i šećer, pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dodajte kokos i mešajte dok smesa ne postane gusta. Skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini sa smesom. Ostavite fil da se malo prohladi.


    3. Formiranje rolata:

    Kada je kora gotova, izvadite je iz rerne i odmah je prevrnite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Pažljivo skinite papir za pečenje i urolajte koru zajedno sa krpom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Kada je kora ohlađena, odmotajte je i premažite filom. Ponovo je urolajte, ali bez krpe, i pažljivo oblikujte rolat.

    Po želji, pospite rolat šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Ostavite rolat u frižideru na nekoliko sati da se stegne pre sečenja i poslužite uz hladno piće.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti

    Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: