Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Čija je ono zvijezda

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Čija je ono zvijezda
    2. Merlin - Danas Sam OK
    3. Toše Proeski - Čija si
    4. Djordje Balašević - Još jedna pesma o maloj garavoj
    5. Crvena jabuka - Da Mi Je Do Nje
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miloš Nadaždin - Petak - Mojih 50
    2. 25. jul - 1 - Dodir noći
    3. 25. jul - 2 - Dodir noći
    4. 25. jul - 3 - Dodir noći
    5. Miloš Nadaždin - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čorba sa piletinom i pečurkama Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Fantastični lešnik mafini! Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja

    Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci! Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!

    Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.

    Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči! Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!

    Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.

  • Preporučujemo
    Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno

    Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.

    Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča

    Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.25 117.07 117.89
    CHF 121.46 122.32 123.17
    USD 107.04 107.79 108.54
  • Povezani članci
  • Rolat sa kokosom

    Donosimo recept za sočan i ukusan rolat koji će obožavati cela porodica.




    23-05-2024 | 14:23 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Alp Aksoy


    Sastojci:


    Za koru:

     

    4 jaja

    4 kašike šećera

    4 kašike brašna

    1 kašika kakaa

    1 kašičica praška za pecivo


    Za fil:

     

    200 ml mleka

    150 g šećera

    150 g kokosa

    100 g maslaca


    Za ukrašavanje:

     

    Šećer u prahu ili rendana čokolada (po želji)

    Priprema:


    1. Priprema kore:

    Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa šećerom dok masa ne postane penasta. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano sjedinite smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Pecite koru oko 10-12 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i ne bude elastična na dodir.


    2. Priprema fila:

    U šerpu stavite mleko i šećer, pa zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dodajte kokos i mešajte dok smesa ne postane gusta. Skinite sa vatre i dodajte maslac, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini sa smesom. Ostavite fil da se malo prohladi.


    3. Formiranje rolata:

     Kada je kora gotova, izvadite je iz rerne i odmah je prevrnite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu. Pažljivo skinite papir za pečenje i urolajte koru zajedno sa krpom, pa ostavite da se potpuno ohladi. Kada je kora ohlađena, odmotajte je i premažite filom. Ponovo je urolajte, ali bez krpe, i pažljivo oblikujte rolat.

    Po želji, pospite rolat šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Ostavite rolat u frižideru na nekoliko sati da se stegne pre sečenja i poslužite uz hladno piće.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Čorba Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Mafini Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

    Pasta Hladna pasta sa povrćem

    Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.

    Kolac Bounty letnji kolač

    Ova poslastica će očarati sve ljubitelje kokosa. Tokom vrelih letnjih dana servirajte popularni kolač uz hladan čaj od breske i voćnu salatu od ananasa za pun ugođaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: