Rižoto sa plodovima mora

Ukoliko ste ljubitelji morskih plodova, ovaj rižoto je obrok u kome ćete uživati. Frikom vam donosi bogatu mešavinu morskih plodova koja će zadovoljiti svačiji ukus.

22-12-2017

|

10:04

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- dve šoljice pirinča
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- jedan dl belog vina
- pakovanje Frikom-ovih Plodova mora
- začini po želji
- 1 veza svežeg peršuna

Priprema: U 4 šoljice vode, jednoj kašici maslinovog ulja i kašičici začina C obariti pirinač. Kada provri, isključiti plotnu, poklopiti pirinač i ostaviti da se skuva na pari. U dubljem tiganju staviti dve kašike maslinovog ulja, iseckani beli luk. Kada luk počne da se prži ubaciti pakovanje Frikom-ovih Plodova mora i promešati. Propržiti par minuta, pa naliti belo vino i sve vreme mešati dok vino ne ispari. Na kraju ubaciti obareni pirinač, sve promešati, dodati začine po ukusu, skloniti sa šporeta i posuti vezicom iseckanog peršuna.



(Foto: Frikom promo)