Riba u belom sosu

Riba pripremljena na ovakav način postaće prava vikend poslastica.

27-07-2018

|

13:42

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 3 filea oslića
- soli, biber, brašnom, ulje
Sos:
- 2 kisela krastavčića
- 2 kašike brašna
- 1,5 dl mleka
- 2 kašike kisele pavlake
- malo peršunovog lista
- malo karija

Priprema: Filete oslića posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja. Izvaditi i staviti na salvetu da upije masnoću. Za to vreme sitno naseckati krastavčiće i peršun. U preostalu masnoću gde se pržila riba dodati brašno, kratko propržiti, naliti mleko i krčkati uz mešanje. Dodati pavlaku, promešati i skloniti sa vatre. Dodati krastavčiće i peršun. Dobro promešati i služiti toplo, uz ribu. Dekorisati limunom i peršunom.