Riba na roštilju

Napravite ukusnu riblju sa roštilja. Uz krompir salatu, priuštite sebi jedan mediteranski obrok.

25-07-2016

|

13:49

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 4 ribe srednje veličine
- veza peršuna
- maslinovo ulje
- začin C ili vegeta
- morska so
- 2 limuna
- 4-8 čena belog luka
- alu-folija
- 8 komada mladog luka ili 2 praziluka srednje veličine

Priprema: Ribu očistiti, natrljati solju, ostaviti par minuta dok se so ne rastopi. Peršun, maslinovo ulje i sitno seckani beli luk pomešati i napuniti ribu. Praziluk ili mladi luk složiti na foliju. Ribu punjenu staviti na to i složiti još malo mladoga luka ili praziluka preko, pa sve dobro umotati folijom. Tako umotanu ribu, postaviti na već pripremljen roštilj. Posle 15 do 20 minuta pečenja na istom riba je gotova.