Oslić u vinu

Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

16-04-2024

|

13:47

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
2 kašike maslinovog ulja
1 luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja suvog belog vina
1 šolja ribljeg ili bujona od povrća
1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
So i biber po ukusu
Krugovi limuna za posluživanje

Priprema:


Filete oslića osušite kuhinjskim papirom i posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i dinstajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još minut dok ne zamiriše. Ulijte belo vino i bujon u tiganj i pustite da provri.


Pažljivo stavite filete oslića u tiganj, tako da budu potpuno potopljeni u tečnosti. Pokrijte tiganj i ostavite ribu da se kuva oko 8-10 minuta, ili dok ne bude skuvana i lako se raspada viljuškom.


Kada je riba gotova, pažljivo je prebacite na tanjire za serviranje.


Povećajte temperaturu na srednje-jaku i pustite sos da lagano krčka i redukuje se, oko 5 minuta. Dodajte seckani peršun i začinite dodatnom solju i biberom po potrebi.Prelijte sos preko fileta oslića i poslužite toplo uz krugove limuna.


PRIJATNO!