Savršen riblji gulaš!

Tradicionalno najčešće pripremamo riblji paprikaš i riblju čorbu, ali da li ste čuli za riblji gulaš? Ako niste imali priliku da pripremite i probate riblji gulaš obavezno to uradite već danas, jer će vas ukus sigurno oduševiti.

15-08-2024

|

10:35

|

Autor / Izvor: Naxi media

SASTOJCI:

700g fileta bele ribe (som, štuka, smuđ)

3 glavice crnog luka

3 čena belog luka

1 crvena paprika

2 paradajza

2 šargarepe

1 kašičica aleve paprike

So i biber po ukusu

1 lovorov list

1 dl belog vina

2 dl riblje supe ili vode

2 kašike ulja

Peršun za dekoraciju


PRIPREMA:


Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju dok ne postane staklast. Dodajte seckani beli luk, papriku, šargarepu i paradajz, pa dinstajte dok povrće ne omekša.


Ubacite alevu papriku, pa sve dobro promešajte . Dodajte riblje filete, so, biber i lovorov list, pa zalijte vinom i ribljom supom ili vodom. Kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok riba i povrće ne budu kuvani. Na kraju pospite sitno seckanim peršunom i servirajte toplo.


PRIJATNO!