Savršen riblji gulaš!
Tradicionalno najčešće pripremamo riblji paprikaš i riblju čorbu, ali da li ste čuli za riblji gulaš? Ako niste imali priliku da pripremite i probate riblji gulaš obavezno to uradite već danas, jer će vas ukus sigurno oduševiti.
15-08-2024
|10:35
|Autor / Izvor: Naxi media
SASTOJCI:
700g fileta bele ribe (som, štuka, smuđ)
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 crvena paprika
2 paradajza
2 šargarepe
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
1 lovorov list
1 dl belog vina
2 dl riblje supe ili vode
2 kašike ulja
Peršun za dekoraciju
PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju dok ne postane staklast. Dodajte seckani beli luk, papriku, šargarepu i paradajz, pa dinstajte dok povrće ne omekša.
Ubacite alevu papriku, pa sve dobro promešajte . Dodajte riblje filete, so, biber i lovorov list, pa zalijte vinom i ribljom supom ili vodom. Kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok riba i povrće ne budu kuvani. Na kraju pospite sitno seckanim peršunom i servirajte toplo.
PRIJATNO!