-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
- Crvena jabuka - Stižu me sjećanja
- Massimo Savic - Dodirni Me Slucajno
- Massimo Savic - Samo Jedan Dan
- Aleksandra Radović - Proslo Me Je
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPunjeni aromatični paradajz
Sjajan jesenji recept koji retko spremamo, a uopšte nije komplikovan. Isprobajte ovo jedinstveno jelo već danas.
Savršene pogačice sa čvarcimaNapravite ove izuzetno ukusne pogačice i oduševite porodicu i prijatelje.
-
ZdravljeKako poboljšati zdravlje creva?
Zdravlje creva je od suštinskog značaja za celokupno zdravlje organizma, uključujući i zdravlje srca. Nutricionistkinja Viktorija Tejlor razgovara sa stručnjakom za zdravlje creva, dr Megan Rosi.
Hrana bogata melatoninom za bolji san i zdravlje mitohondrijaMitohondrij je ćelijska organela eukariotskih ćelija koja služi kao izvor energije i troši se s godinama, zbog čega mnogi stručnjaci preporučuju optimizaciju njegove funkcije nutritivno bogatom hranom, postom, vežbanjem i dodacima ishrani.
-
PutovanjaObjavljena je lista evropskih plaža na kojima je najmanja gužva!
Veliki broj ljudi koji preferira mir i tišinu na odmoru bira septembar kao idealan period za letovanje. Ako posebno volite mirne plaže na kojima nema gužve, onda je ovo tekst za vas.
Ovo su najbolja mesta za gledanje zalaska Sunca u EvropiStručnjaci za automobile na LeaseCar.uk otkrili su devet sjajnih lokacija širom Evrope za posmatranje zalaska sunca. Zato, ako se odlučite za novu avanturu, obavezno posetite neko od ovih mesta i uživajte.
-
PreporučujemoJednostavan trik koji će sprečiti krompir da brzo proklija
Krompir je osnovna namirnica koju najveći broj nas konzumira više puta sedmično. Kako bismo osigurali da nam ova namirnica uvek bude dostupna, često skladištimo veće količine krompira i dešava se da nam zbog toga proklija.
Trikovi za meke peškire: Izbegnite greške pri pranjuNovi peškiri su obično izuzetno mekani, ali nakon nekoliko pranja mogu postati grubi i neprijatni za upotrebu. Iako se često preporučuju trikovi poput dodavanja belog sirćeta, sode bikarbone ili omekšivača, postoji još jedan faktor koji može doprineti stvrdnjavanju vaših peškira.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.19 117.01 117.83 CHF 124.04 124.92 125.79 USD 104.48 105.22 105.95
-
Ramstek u umaku od vina i senfa
Priprema ramsteka uopšte nije komplikovana, posebno ako se prdržavate nekoliko adekvatnih saveta.
10-06-2024 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, kovalnadiya
Sastojci:
500 g ramsteka
10 kašika maslinovog ulja
Krupna so
Biber u zrnu
200 ml crvenog vina
8 kašika senfa
par listova lovora, bosiljak
Priprema:
Odaberite ramstek debljine ne veće od 2 cm kako biste osigurali optimalno pečenje. Ne tucite meso kako biste sačuvali prirodne sokove. Prvi korak je utrljavanje soli i bibera u meso. Zatim obilno nanesite senf s obe strane odreska. Pripremite marinadu od vina i maslinovog ulja, dodajući nekoliko listova lovora i bosiljak. Potopite meso u marinadu, prekrijte ga providnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru idealno preko noći. Pre pečenja, dobro ocedite meso od marinade. Ugrejte tiganj s malo ulja na visokoj temperaturi. Pecite ramstek na visokoj temperaturi, postižući karamelizaciju spolja, dok meso ostaje sočno iznutra. Srednje pečen ramstek zahteva 3 do 5 minuta pečenja sa obe strane. Za dobro pečen ramstek, produžite vreme pečenja na 5 do 6 minuta sa obe strane. Ako želite krvavi ramstek, dovoljno je peći ga samo po 2 minuta sa obe strane.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Punjeni aromatični paradajz
Sjajan jesenji recept koji retko spremamo, a uopšte nije komplikovan. Isprobajte ovo jedinstveno jelo već danas.
Savršene pogačice sa čvarcimaNapravite ove izuzetno ukusne pogačice i oduševite porodicu i prijatelje.
Grašak po receptu naših bakaTradicionalno jelo koje lako može da ostane nedovoljno kuvano i bezukusno. Uzgred, ako grašak prekuvate i loše začinite, teško da ćete dobiti pohvale za kuliransko umeće. Zato pratite ove savete i grašak će ubrzo postati omiljeno jelo vaše porodice.
Ovu su namirnice koje doprinose osećaju umora: Ujutru ih posebno izbegavajte!Ako osećate konstantan umor, puno razloga može da stoji iza ove situacije. Ako ste isključili ozbiljnija stanja poput anemije i određenih bolesti, imajte u vidu da razlog može da leži i u hrani koju konzumirate.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: