-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Crnokosa
- Knez - Pricaj Sa Mnom
- Neki To Vole Vruće - Kakva noć
- Merlin - Šta ti značim ja
- Željko Samardžić - Ljubav Na Papiru
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Zimska torta sa pomorandžama
Divna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
-
Zdravlje
Energija iz tanjira: Najbolje namirnice za borbu protiv zimskog umora
Vaše telo funkcioniše zahvaljujući hrani koju unosite. Najbolji način da iz hrane dobijete maksimalnu energiju jeste da birate najkvalitetnije namirnice.
Hrana koja štiti vaše srce: Najbolji izbor za doručak
Naučnici su otkrili da zamena omiljenog doručka hranljivijom alternativom može značajno da smanji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
-
Putovanja
Zimska avantura u Sloveniji: Vaša karta za nezaboravne trenutke na snegu
Slovenija postaje prava zimska destinacija iz snova čim planinski vrhovi prekrije sneg. Skijališta poput Kranjske Gore, Pohorja, Rogle ili Goltea nude staze za sve – od početnika do iskusnih skijaša i snowboardera. Uz jedinstveni Ski Pass, možete obići više odmarališta i maksimalno uživati u snežnim radostima.
Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!
Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
-
Preporučujemo
Pirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostima
Većina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
Rešite se kamenca u ketleru prirodnim sastojcima
Aparat za vodu olakšava vam pripremu toplih napitaka poput čaja i kafe, ali česta upotreba dovodi do stvaranja kamenca koji može da smanji njegovu efikasnost. Srećom, postoje jednostavni načini za čišćenje uz upotrebu prirodnih sastojaka poput limunove kore ili sirćeta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 124.05 124.92 125.80 USD 113.78 114.58 115.39
-
Ramstek u umaku od vina i senfa
Priprema ramsteka uopšte nije komplikovana, posebno ako se prdržavate nekoliko adekvatnih saveta.
10-06-2024 | 14:17 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, kovalnadiya
Sastojci:
500 g ramsteka
10 kašika maslinovog ulja
Krupna so
Biber u zrnu
200 ml crvenog vina
8 kašika senfa
par listova lovora, bosiljak
Priprema:
Odaberite ramstek debljine ne veće od 2 cm kako biste osigurali optimalno pečenje. Ne tucite meso kako biste sačuvali prirodne sokove. Prvi korak je utrljavanje soli i bibera u meso. Zatim obilno nanesite senf s obe strane odreska. Pripremite marinadu od vina i maslinovog ulja, dodajući nekoliko listova lovora i bosiljak. Potopite meso u marinadu, prekrijte ga providnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru idealno preko noći. Pre pečenja, dobro ocedite meso od marinade. Ugrejte tiganj s malo ulja na visokoj temperaturi. Pecite ramstek na visokoj temperaturi, postižući karamelizaciju spolja, dok meso ostaje sočno iznutra. Srednje pečen ramstek zahteva 3 do 5 minuta pečenja sa obe strane. Za dobro pečen ramstek, produžite vreme pečenja na 5 do 6 minuta sa obe strane. Ako želite krvavi ramstek, dovoljno je peći ga samo po 2 minuta sa obe strane.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Zimska torta sa pomorandžama
Divna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
Najukusnije lovačke šnicle
Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
Novogodišnji mafini
Ovo su verovatno najjednostavniji mafini. Ipak, istovremeno su toliko ukusni da slobodno možete da ih poslužite ove praznične večeri.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: