Prženi pirinač sa jajima

Ovo klasično jelo azijske kuhinje kombinuje jednostavne sastojke poput pirinča, jaja i povrća, a uz dodatak soja sosa dobija bogat i aromatičan ukus. Možda vam kombinacija jaja i pirinča deluje čudno ako niste nikada probali ovaj recept, ali imajte na umu da će vas upravo ovakav interesantan spoj namirnica najverovatnije oduševiti.

06-03-2025

|

13:45

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

140 g pirinča sa dugim zrnom
2 kašike ulja
2 jajeta
1 veza mladog luka
1 kašika soja sosa
50 g graška
50 g kukuruza šećerca

Priprema:

Skuvajte pirinač i ostavite ga da se ohladi – najbolje je koristiti pirinač koji je stajao nekoliko sati u frižideru. U tiganju zagrejte ulje i dodajte umućena jaja. Mešajte dok se ne isprže. Dodajte seckani mladi luk, grašak i kukuruz, pa kratko propržite. Ubacite kuvani pirinač i mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Dodajte soja sos, dobro promešajte i pržite još minut-dva. Poslužite toplo, po želji ukrašeno dodatnim mladim lukom ili semenkama susama.

PRIJATNO!