-
Poslednjih 5 pesama
- Nina Badrić - Ja za ljubav neću moliti
- Regina - Koraci
- Bijelo dugme - Na Zadnjem Sedistu Moga Auta
- Piloti - Cini mi se da
- Rogati & Boris Rezak - Pozelim Ti Srecu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
22-04-2025 | 11:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Gal2007
Sastojci:
Za patišpanj (kore):
4 jajeta120 g šećera
1 vanilin šećer
120 g brašna
Prstohvat soli
Za jogurt krem:300 ml grčkog jogurta (ili čvrstog jogurta)
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu (ili po ukusu)
1 kesica želatina (ili 10 g)
2 kašike vode za želatin
Za fil:200 g svežih jagoda (iseckanih)
100 g jagoda za dekoraciju
(po želji: 2-3 kašike džema ili jagodastog preliva)
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom dok ne postanu svetla i penasta, oko 5 do 7 minuta. Dodajte brašno i prstohvat soli, pa ga lagano umešajte spatulom, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta. Sipajte smesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite koru oko 20 do 25 minuta, dok ne porumeni i čačkalica izađe suva. Kada se ohladi, pažljivo je presecite na dva dela ako želite slojeviti kolač.
Dok se kora hladi, pripremite krem. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U posebnoj posudi pomešajte grčki jogurt sa šećerom u prahu. U manjoj činiji pomešajte želatin sa dve kašike hladne vode, ostavite da nabubri, zatim ga lagano zagrejte dok se ne istopi (ne dozvolite da provri). Umešajte otopljeni želatin u jogurt, a zatim lagano dodajte umućenu pavlaku i sve sjedinite u gladak krem.
Na tacnu stavite prvu koru, premažite je polovinom jogurt krema i rasporedite seckane sveže jagode preko kreme. Po želji dodajte i malo džema ili preliv od jagoda. Poklopite drugom korom, premažite ostatkom krema i dekorišite svežim jagodama. Stavite kolač u frižider da se stegne najmanje 3 do 4 sata, a idealno preko noći.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: