-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Graso I Arsen - Sad Te Se Samo Rijetko Sjetim
- Bajaga - Badem i so
- Knez - Tina bambina
- Bijelo dugme - Kad zaboravis juli
- Severina - Rodjena da budem prva
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećna supa sa povrećem
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...
Neodoljivi kolač sa višnjama
Možda sezona višanja još uvek nije u punom jeku, ali to nije razlog da ne uživate u njihovom osvežavajućem ukusu — naročito kada znamo da se za ovaj kolač savršeno uklapaju i smrznute višnje. Lagani, kremasti i neodoljivo osvežavajući, ovaj kolač je kao stvoren za toplije dane i pravi je uvod u leto koje svi s nestrpljenjem čekamo.
-
Zdravlje
Gazirana voda: Da li je dobra za nas?
Gazirana voda, poznata i kao kisela ili soda voda je voda obogaćena mehurićima ugljen-dioksida. Taj gas može biti prirodnog porekla ili se dodaje u običnu vodu u procesu karbonizacije.
Problemi sa štitnom žlezdom? Evo šta bi trebalo da izbegavamo!
Ne postoji dijeta koja može izlečiti hipotireozu ili hipertireozu, ali određene namirnice i suplementi mogu otežati kontrolu ovih stanja.
-
-
Putovanja
Grčka laguna proglašena najboljom plažom u Evropi za 2025. godinu
Evropske plaže su među najboljima na svetu – to je nepobitna činjenica. Zato se svake godine i ažuriraju liste sa najboljim mestima za letnji odmor. A sada je tu još jedan izvor inspiracije za sve ljubitelje mora i sunca.
Ovo su najpoželjnije destinacije za letnje putovanje u 2025. godini
Iako većina ljudi letnji odmor instinktivno povezuje s plažom, ovog leta trendovi pokazuju nešto sasvim drugo. Prema najnovijim podacima iz Mastercardovog izveštaja zasnovanog na analizi avionskih letova, Tokio — glavni grad Japana — izbio je na prvo mesto kao najtraženija destinacija za leto 2025.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 124.45 125.33 126.21 USD 103.78 104.51 105.25
-
Prolećna supa sa povrećem
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...
16-05-2025 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, zanskar
Sastojci (za 4 porcije):
1 kašika maslinovog ulja1 mladi crni luk (ili 1 manja glavica crnog luka), sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
2 šargarepe, isečene na kolutove
1 tikvica, isečena na kockice
100 g mladog graška (svežeg ili smrznutog)
1 krompir, isečen na kockice
1 veza mladog spanaća ili blitve (oprano i grubo iseckano)
1,2 l povrćnog bujona (ili voda sa dodatkom supe u kocki)
So i biber po ukusu
Prstohvat timijana ili sveže seckani peršun za serviranje
Po želji: nekoliko kapi limunovog soka ili rendana korica limuna za dodatnu svežinu
Priprema:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani crni luk i kratko ga prodinstajte dok ne omekša. Zatim ubacite beli luk, šargarepu i krompir, pa sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Dodajte tikvice i grašak, pa sve prelijte bujonom i sačekajte da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 15 do 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja umešajte spanać ili blitvu i kuvajte još 2–3 minuta. Začinite supu solju, biberom i po želji timijanom. Ukoliko volte osvežavajuće note, dodajte i par kapi limunovog soka ili malo rendane limunove korice. Supu poslužite toplu, uz seckani sveži peršun kao fini završni detalj.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Neodoljivi kolač sa višnjama
Možda sezona višanja još uvek nije u punom jeku, ali to nije razlog da ne uživate u njihovom osvežavajućem ukusu — naročito kada znamo da se za ovaj kolač savršeno uklapaju i smrznute višnje. Lagani, kremasti i neodoljivo osvežavajući, ovaj kolač je kao stvoren za toplije dane i pravi je uvod u leto koje svi s nestrpljenjem čekamo.
Zeleni smuti
Ako vam voćni smutiji brzo podignu, ali još brže obore energiju, ovaj zeleni smuti je pravo rešenje. Reč je o kompletno izbalansiranom obroku – sadrži vlakna, zdrave masti, proteine i dovoljno ugljenih hidrata da vas održi sitim i stabilnim satima.
Pohovane pečurke
Pohovane pečurke su idealne kao kompletan obrok ili prilog, ali i kao ukusna zakuska uz pivo ili čašu vina.
Piletina sa grilovanim povrćem
Kada vam treba brz, zdrav i ukusan obrok koji ne zahteva puno vremena ni sastojaka, piletina sa grilovanim povrćem je odličan izbor.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: