Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Tutti Frutti Band - Ti me izludjuješ
    2. Crvena jabuka - Vjetar
    3. Ana Stanic & Boris Novkovic - S One Strane Ljubavi
    4. Bijelo dugme - Na Zadnjem Sedistu Moga Auta
    5. Merlin - Ostat će istine dvije
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nemanja Radošević - Petak - Mojih 50
    2. 19. jun - 1 - Dodir noći
    3. 19. jun - 2 - Dodir noći
    4. 19. jun - 3 - Dodir noći
    5. Nemanja Radošević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pljeskavice od pasulja Pljeskavice od pasulja

    Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.

    Dijetalna kupus čorba Dijetalna kupus čorba

    Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...

  • Zdravlje
    Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce? Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?

    Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.

    Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli

    Stručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke

    Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.

    Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini! Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini!

    Putovanje s ograničenim budžetom ne mora da znači i odricanje od kvaliteta - a najnovija rang-lista Svetskih avio-nagrada (World Airline Awards) pokazuje koje niskobudžetne kompanije pružaju najbolju uslugu u 2025. godini.

  • Preporučujemo
    Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu! Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!

    Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.

    Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite! Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite!

    Molly Woodward-Moor, poznata je na društvenim mrežama kao" ekspert za čišćenje" jer već godinama deli isprobane savete i trikove. Sada je podelila neke savete za čišćenje pločica u toaletu, a i potvrdila da postoje proizvodi koje bi svakako trebalo da izbegavamo pri čišćenju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.21 118.03
    CHF 123.58 124.45 125.33
    USD 100.96 101.68 102.39
  • Povezani članci
  • Prolećna supa sa povrećem

    Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...




    16-05-2025 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, zanskar

     

    Sastojci (za 4 porcije):


    1 kašika maslinovog ulja

    1 mladi crni luk (ili 1 manja glavica crnog luka), sitno seckan

    2 čena belog luka, sitno seckana

    2 šargarepe, isečene na kolutove

    1 tikvica, isečena na kockice

    100 g mladog graška (svežeg ili smrznutog)

    1 krompir, isečen na kockice

    1 veza mladog spanaća ili blitve (oprano i grubo iseckano)

    1,2 l povrćnog bujona (ili voda sa dodatkom supe u kocki)

    So i biber po ukusu

    Prstohvat timijana ili sveže seckani peršun za serviranje

    Po želji: nekoliko kapi limunovog soka ili rendana korica limuna za dodatnu svežinu


    Priprema:

    U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani crni luk i kratko ga prodinstajte dok ne omekša. Zatim ubacite beli luk, šargarepu i krompir, pa sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Dodajte tikvice i grašak, pa sve prelijte bujonom i sačekajte da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 15 do 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja umešajte spanać ili blitvu i kuvajte još 2–3 minuta. Začinite supu solju, biberom i po želji timijanom. Ukoliko volte osvežavajuće note, dodajte i par kapi limunovog soka ili malo rendane limunove korice. Supu poslužite toplu, uz seckani sveži peršun kao fini završni detalj.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Pljeskavice od pasulja Pljeskavice od pasulja

    Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.

    Dijetalna kupus čorba Dijetalna kupus čorba

    Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...

    Tortilje Tortilja sa lososom i ananasom

    Možda vam ovaj specijalitet deluje čudno i previše egzotično, ali smo apsolutno sigurni da ćete se oduševiti ako probate ove tortilje.

    Savršen riblji gulaš! Savršen riblji gulaš!

    Tradicionalno najčešće pripremamo riblji paprikaš i riblju čorbu, ali da li ste čuli za riblji gulaš? Ako niste imali priliku da pripremite i probate riblji gulaš obavezno to uradite već danas, jer će vas ukus sigurno oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: