Probajte da napravite sarmu u rerni

Na radost svih gurmana i ljubitelja ovog popularnog jela, konačno je počela sezona kiselog kupusa. Sada je pravo vreme za pripremu sarme, a mi vam donosimo neobičan recept koji će vam se sigurno svideti.

17-11-2023

|

14:05

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


Glavica kiselog kupusa
150gr pirinča
800gr mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
šargarepa
4 veća čena belog luka
proizvodi po želji (rebra, hrskavica, slanina) oko 250 g koje hocete oko 200gr
3 kašike suvog začina
biber
2 kašike aleve paprike
3 kasike pasiranog paradajza
list lovora
malo soli

Priprema:

Listove kupusa razdvojite,operite i izrežite mu vrhove. Luk crni i beli sitno iseckajte, a šargarepu sitno narendajte .Dodajte u mleveno meso,zatim pirinač, začin, biber i sitnu papriku.Sve dobro izmesajte i motajte sarmu. Sarme poredjajte na tepsiju ili u neki lonac koji mozete staviti u rernu. Izmedju srami sloziote rebra i slaninu .Nalite vodu pomešanu sa kašikom aleve paprike i tri kašike pasiranog paradajza i sipajte da bude 1 prst iznad sarmi. Stavite na vrh i lovorov list. Vodu tokom kuvanja dolivajte po potrebi. Pecite (kuvajte) u rerni na 190 stepeni oko 4 sata. Na kraju možete da je zapržite sa blagom zaprškom od 2 kašike ulja, 1 kašike brašna i malo aleve paprike.


PRIJATNO!