-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Kad si rekla da me voliš
- Bijelo dugme - Za Esmu
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
- Time - Makedonija
- Djordje Balašević - Ljudmila (Noc kad je Tisa nadosla)
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Prebranac
Vreme je posta, a prebranac je neizostavan deo posne trepeze.
21-12-2015 | 13:38 | Autor/Izvor: Naxi media-zena.blic
Foto: Bigstockphoto-bhofack22
Sastojci:
- 1 kg pasulja tetovca,
- 700 g crnog luka,
- 4 struka praziluka,
- 4 čena belog luka,
- 100 ml ulja,
- kašika mlevene začinske paprike,
- 3 lovorova lista,
- so, krupno mleveni biberPriprema: Pasulj očistite, operite ga, pa nalijte hladnom vodom i ostavite preko noći. Dve glavice luka sitno iseckajte i stavite da se kuvaju zajedno s pasuljem. Kada voda proključa, procedite pasulj i bacite tu prvu vodu. Ponovo nalijte pasulj mlakom vodom, posolite ga i ostavite da se kuva dok pasulj ne omekša, a zatim ga ocedite. Deo vode sačuvajte. Beli deo praziluka isecite na kolutove, crni luk na rebarca, pa sa izgnječenim belim lukom sve pržite na vrelom ulju. Na pola dinstanja posolite i dodajte lovorov list. Kada luk postane staklast, skinite sa vatre, dodajte mlevenu začinsku papriku, slatku ili ljutu po ukusu, pa sve promešajte i pospite krupno mlevenim biberom. Podmažite uljem posudu za pečenje, pa na dno stavite sloj pasulja, preko njega rasporedite pripremljen luk. Svaki sloj po potrebi i ukusu posolite i pobiberite, a ređanje završite pasuljem. Nalijte prebranac sa malo tečnosti u kojoj se pasulj kuvao i stavite u vruću rernu. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. (Izvor: zenablic)
-
Pročitajte i...Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
Tortilja sa piletinom i rukolomNajjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: