Piletina u soja sosu

Ako ste ljubitelj pikantne hrane obavezno pripremite piletinu na ovaj način.

27-09-2024

|

12:29

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g piletine (belo meso)
4 kašike soja sosa
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 kašičica đumbira (svežeg ili u prahu)
1 kašičica susamovog ulja (po želji)
So i biber po ukusu
Susam za posipanje


Priprema:

U velikoj činiji pomešajte soja sos, maslinovo ulje, med, beli luk, đumbir i susamovo ulje. Dodajte so i biber po ukusu. Ubacite trakice pilećih prsa u pripremljenu marinadu. Ostavite da se marinira 15-30 minuta kako bi meso upilo sve ukuse.


U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte mariniranu piletinu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa i potpuno skuvana, oko 8-10 minuta. Poslužite piletinu posutu susamom. Možete je kombinovati s pirinčem ili povrćem po izboru.

PRIJATNO!