Piletina u kari sosu

Napravite ukusnu piletinu začinjenu kari začinom.

02-08-2016

|

15:07

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 300 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 1 dl pavlake
- 1 kašičica karija
- po ukusu: so, biber, mešavina suvih začin
- malo mleka
- seckani list peršuna
- malo majorana

Priprema: Belo meso iseći na kocke i uvaljati u brašno. U tiganju blago zagrejati maslac i spustiti piletinu da porumeni sa obe strane. Dodati pavlaku, promešati i kuvati 2 minuta, dok ne dobije gustinu sosa. Sve ovo raditi na umerenoj temperaturi. Dodati kari, so, biber i mešavinu začina. Kuvati par minuta i skloniti sa ringle te posuti peršunom i majoranom i služiti uz obaren pirinač.