-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
- Bijelo dugme - Ako ima Boga
- Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
- Boris Rezak - Pokora
- Tap 011 - Sto dana u mesecu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
-
Zdravlje
Nakon prve jutarnje kafe ove promene se dešavaju u telu u narednih šest sati
Mozak je složen i zamršen sistem. Što više kafe pijete, formira se više adenozinskih receptora, što znači da ćete možda morati da popijete više kafe da biste ostali budni sada nego kada ste prvi put počeli da je pijete u mladosti.
Može li ishrana zaista da pomogne da starimo zdravije?
Zamislite dvoje ljudi u svojim sedamdesetim godinama. Oboje su aktivni, žive samostalno i uživaju u životu. Ali tokom narednih 15 godina, jedan od njih razvije dve ili tri hronične bolesti, srčana oboljenja, dijabetes, depresiju, dok drugi ostane relativno zdrav. Šta je napravilo razliku?
-
-
Putovanja
Ova evropska zemlja je proglašena najsmešnijom na svetu!
Imate britak um ili ste majstor ironije? Znate šta je dobar fazon i imate toliko osećaja za tajming da nasmejete čak i najtvrdokornijeg "tata-viceva" ljubitelja? Onda ste verovatno duhovita osoba.
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
-
Preporučujemo
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
Prirodna rešenja za čišćenje zagorelog posuđa: Brzo i efikasno uz sastojke koje već imate!
Zagorela šerpa posle kuvanja omiljenog jela? Ne brinite, umesto da posegnete za agresivnim hemikalijama ili da zamalo izribate dno posude do metala, probajte ove jednostavne i prirodne metode koje će vam pomoći da posuđe zablista kao novo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.78 125.66 126.53 USD 100.44 101.15 101.86
-
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
01-08-2025 | 12:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Yastremska
Sirova piletina lako može da postane izvor opasnih bakterija, poput salmonele ili kampilobaktera, naročito ako se ne skladišti na temperaturi ispod 4°C. Iako hlađenje usporava razvoj mikroorganizama, to ne znači da je meso bezbedno za upotrebu na neodređeno vreme.
Preporučeno vreme čuvanja:Sirova piletina u frižideru sme da stoji najviše 1 do 2 dana.
Termički obrađena piletina (kuvana ili pečena) može se čuvati do 3 do 4 dana, pod uslovom da je u zatvorenoj posudi.
Ako znate da nećete stići da je iskoristite u tom periodu, najbolje je da je zamrznete:
- Sirovi pileći komadi mogu se čuvati u zamrzivaču do 9 meseci
- Celo pile i do 12 meseci
- Pripremljena piletina - od 2 do 6 meseci, u zavisnosti od načina pripreme.
Kako da prepoznate da je piletina pokvarena?Ako piletina stoji predugo, može postati nebezbedna za jelo. Evo nekoliko jasnih znakova kvarenja:
Istekao rok trajanja - ako je deklarisani datum prošao, velika je verovatnoća da meso više nije ispravno.
Promena boje - sivozelena nijansa na sirovom ili kuvanom mesu znak je bakterijske kontaminacije ili pojave buđi.
Neprijatan miris - pokvarena piletina ispušta kiselkast, oštar miris koji može podsećati na amonijak. Začini ili marinada ga ponekad mogu prikriti, ali ako se oseća i pored toga bacite je obavezno.
Sluzava tekstura - ako je meso lepljivo ili klizavo na dodir, to je jasan pokazatelj da nije više za konzumaciju. -
Pročitajte i...
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: