Piletina sa povrćem i tartar sosem

Piletina je meso koje se pored ribe uvek preporučuje. Obogaćena povrćem daće kompletan obrok.

12-10-2017

|

11:39

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 300 grama pilećih grudi
- 4 krompira
- kupus
- crveni kupus
- paradajz
- krastavac
- crni luk
- šargarepa
- crvena i žuta paprika
- vegeta
- sirće
- origano
- peršun
- beli luk (može i u prahu)
- Tartar sos

Priprema: Meso iseći na tanke listiće i ispeći na malo ulja. Posuti vegetom, dodati aromatično bilje i ispeći. U fritezi ispeći krompir. Kupus i šargarepu izrendati, papriku i luk iseći na kolutove. Pavlaku umutiti sa sirćetom, dodati beli luk, peršun, origano i vegetu. Umutiti i dodati malo vode. Povrće složiti na tanjir, sipati krompir i meso i na kraju posuti tartar sosom.