Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Flamingosi - Obala

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Flamingosi - Obala
    2. Zdravko Čolić - Prava stvar
    3. Colonia - Lady Blue
    4. Oliver Mandić - Bobane
    5. Željko Joksimović - Ljubavi
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 23. april - 1 - Dodir noći
    2. 23. april - 2 - Dodir noći
    3. 23. april - 3 - Dodir noći
    4. Jurica Pađen - Utorak - Mojih 50
    5. 22. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Recept za starinski slatki kupus Recept za starinski slatki kupus

    Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...

    Najukusnije lovačke šnicle Najukusnije lovačke šnicle

    Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska Korisni saveti za prevenciju visokog pritiska

    Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada Krakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada

    Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.

    Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu Sedam sjajnih razloga da posetite Bratislavu

    U Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.

  • Preporučujemo
    Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete

    Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.

    Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par saveta

    Možda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 119.14 119.98 120.82
    USD 108.68 109.45 110.21
  • Povezani članci
  • Piletina sa kikirikijem

    Pripremite ukusan specijalitet iz kineske kuhinje.




    10-08-2015 | 11:20 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock/oysy


    Sastojci:
    - 400-500g piletine
    - 2 male ili 1 velika sveža paprika
    - 300-400g kupusa
    - 1 manja tikvica
    - pečurke po želji
    - šaka-dve kikirikija
    Za sos:
    - 1 šolja vode
    - 5 kašika soja sosa
    - 1 supena kašika gustina
    - 3-4 čena belog luka
    - 1 kašičica izrendanog đumbira
    - 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina)
    Za serviranje:
    beli pirinač (preporučujem ovaj način kuvanja, tako da može da se jede štapićima)
    Priprema: Meso naseckajte na kockice ne veće od zalogaja. Sezonsko povrće, npr paprike. neizostavni kupus, tikvicu, pečurke...  Bolje je da unapred spremite i sos. U posudu sipajte šolju vode. Dodajte 5-6 kašika soja sosa. Dodajte 3-4 čena izgnječenog belog luka i kašičicu izrendanog đumbira. Sad dodajte alkohol, može belo vino ili čak džin. I za kraj – gustin. To sad lepo promešate dok se gustin ne otopi i pristupite prženju. (Pirinač počnite da kuvate malo ranije da bi bio gotov u isto vreme kad i meso.) U najdublji tiganj koji imate, po mogućstvu metalni obični, sipate onako, malo ulja i pustite da se zagreje. Onda ubacite meso i kikiriki. Kad vam meso lepo porumeni sa svih strana (3-4 minuta), dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepa,paprike). Pržite tvrđe povrće 2-3 minuta pa dodajte mekše povrće (tikvice, brokola, pečurke). I to sad pržite jedno 2-3 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. Sad još jednom promešajte onaj naš sos jer se gustin verovatno slegao i sipajte u tiganj (koji mašta da postane vok). Tečnost će otopiti ono što se uhvatilo po dnu tiganja (pomognite ovu radnju varjačom ili čime već mešate hranu) i sos će postati još bolji. Kad se malo zgusne, nakon minut-dva, gotovo je. Probajte da li je dovoljno slano. Ako nije, možete da razmutite malo vode i soja sosa pa da tako dosolite ili jednostavno upotrebite so. Servirajte sa belim pirinčem.

  • Pročitajte i...
    Riba Oslić u vinu

    Sačuvajte ovaj recept ako ste ljubitelj ribe jer će vas oduševiti.

    Piletina Piletina u soja sosu

    Ako volite egzotične ukuse ovo jelo će vas oduševiti.

    Junetina Aromatična, marinirana junetina

    Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...

    tortilja Tortilja sa piletinom i rukolom

    Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: