Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Oliver Dragojević - Molitva za Magdalenu

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Dragojević - Molitva za Magdalenu
    2. Oliver Dragojević - Jeska Od Jubavi
    3. Petar Grašo - Ako Te Pitaju
    4. Petar Grašo - Vera od suvog zlata
    5. Djordje Balašević - Otilia (Lakonoga)
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 22. februar - 1 - Dodir noći
    2. 22. februar - 2 - Dodir noći
    3. 22. februar - 3 - Dodir noći
    4. Saša Lozar - Četvrtak - Mojih 50
    5. 21. februar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Turska čorba od sočiva Turska čorba od sočiva

    Čorba od sočiva je tradicionalno tursko jelo, koje je kod nas delimično zaboravljeno.

    Rižoto sa piletinom i povrćem Rižoto sa piletinom i povrćem

    Ovo jelo je prilično jednostavno napraviti, a dobra stvar je da sa receptom uvek možete eksperimentisati i ubacivati začine po sopstvenom ukusu.

  • Zdravlje
    Upozorenje stomatologa: Zbog jedne greške ljudi imaju loš zadah Upozorenje stomatologa: Zbog jedne greške ljudi imaju loš zadah

    Iako se većina ljudi budi sa lošim zadahom, on bi trebalo da nestane nakon pranja zuba.

    Da li štucanje može da bude znak zdravstvenog problema? Da li štucanje može da bude znak zdravstvenog problema?

    Štucanje je obično privremeno i bezopasno, ali u retkim slučajevima može da traje duže vreme.

  • Putovanja
    Stiže proleće: Tri neobična grada u Evropi koja moramo da posetimo Stiže proleće: Tri neobična grada u Evropi koja moramo da posetimo

    Pariz, Prag i Amsterdam su uvek dobra ideja kada pričamo o prolećnim putovanjima. Ali ako vas trenutno više interesuju "turistički manje popularna" mesta, dobro razmislite o ovim destinacijama.

    Posetite Prag ovog proleća Posetite Prag ovog proleća

    Glavni grad Češke, s ponosom nosi tutulu jednog od najlepših gradova Evrope, a za to je sigurno zaslužna predivna arhitektura i bajkovita atmosfera koja dolazi do izražaja sa prvim prolećnim danima.

  • Preporučujemo
    Rešite se neugodnih mirisa u kući uz pomoć pirinča Rešite se neugodnih mirisa u kući uz pomoć pirinča

    Pirinač može da posluži kao efikasno sredstvo za uklanjanje neprijatnog mirisa, ali i viška vlage.

    Kućni trik za neverovatan sjaj parketa I drvenih podova Kućni trik za neverovatan sjaj parketa I drvenih podova

    Očuvajte sjaj svog parketa uz jednostavan set koraka koji će mu povratiti stari sjaj i učiniti ga blistavim. Sve što vam je potrebno su osnovni kućni proizvodi i malo truda.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.38 117.20 118.02
    CHF 122.02 122.88 123.74
    USD 107.47 108.23 108.99
  • Povezani članci
  • Piletina sa kikirikijem

    Pripremite ukusan specijalitet iz kineske kuhinje.




    10-08-2015 | 11:20 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock/oysy


    Sastojci:
    - 400-500g piletine
    - 2 male ili 1 velika sveža paprika
    - 300-400g kupusa
    - 1 manja tikvica
    - pečurke po želji
    - šaka-dve kikirikija
    Za sos:
    - 1 šolja vode
    - 5 kašika soja sosa
    - 1 supena kašika gustina
    - 3-4 čena belog luka
    - 1 kašičica izrendanog đumbira
    - 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina)
    Za serviranje:
    beli pirinač (preporučujem ovaj način kuvanja, tako da može da se jede štapićima)
    Priprema: Meso naseckajte na kockice ne veće od zalogaja. Sezonsko povrće, npr paprike. neizostavni kupus, tikvicu, pečurke...  Bolje je da unapred spremite i sos. U posudu sipajte šolju vode. Dodajte 5-6 kašika soja sosa. Dodajte 3-4 čena izgnječenog belog luka i kašičicu izrendanog đumbira. Sad dodajte alkohol, može belo vino ili čak džin. I za kraj – gustin. To sad lepo promešate dok se gustin ne otopi i pristupite prženju. (Pirinač počnite da kuvate malo ranije da bi bio gotov u isto vreme kad i meso.) U najdublji tiganj koji imate, po mogućstvu metalni obični, sipate onako, malo ulja i pustite da se zagreje. Onda ubacite meso i kikiriki. Kad vam meso lepo porumeni sa svih strana (3-4 minuta), dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepa,paprike). Pržite tvrđe povrće 2-3 minuta pa dodajte mekše povrće (tikvice, brokola, pečurke). I to sad pržite jedno 2-3 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. Sad još jednom promešajte onaj naš sos jer se gustin verovatno slegao i sipajte u tiganj (koji mašta da postane vok). Tečnost će otopiti ono što se uhvatilo po dnu tiganja (pomognite ovu radnju varjačom ili čime već mešate hranu) i sos će postati još bolji. Kad se malo zgusne, nakon minut-dva, gotovo je. Probajte da li je dovoljno slano. Ako nije, možete da razmutite malo vode i soja sosa pa da tako dosolite ili jednostavno upotrebite so. Servirajte sa belim pirinčem.

  • Pročitajte i...
    Bolonjeze Špageti Bolonjeze

    Napravite tradicionalne špagete na novi način.

    Pire Irski krompir pire

    Tradicionalno, svima poznato jelo može da dobije potpuno novu notu ako ga obogatite posebnim sastojcima.

    Salata Salata sa celerom i indijskim orahom

    Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.

    Piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za vikend ručak koji možete da počnete da pripremate već danas.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: