-
Poslednjih 5 pesama
- Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
- Zdravko Čolić - Noć mi te duguje
- Massimo Savic - Samo za tvoje oci
- Dejan Cukić - Kao Ti
- Oliver Dragojević - U Mom Zagrljaju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Piletina sa kikirikijem
Pripremite ukusan specijalitet iz kineske kuhinje.
10-08-2015 | 11:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock/oysy
Sastojci:
- 400-500g piletine
- 2 male ili 1 velika sveža paprika
- 300-400g kupusa
- 1 manja tikvica
- pečurke po želji
- šaka-dve kikirikija
Za sos:
- 1 šolja vode
- 5 kašika soja sosa
- 1 supena kašika gustina
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica izrendanog đumbira
- 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina)
Za serviranje:
beli pirinač (preporučujem ovaj način kuvanja, tako da može da se jede štapićima)
Priprema: Meso naseckajte na kockice ne veće od zalogaja. Sezonsko povrće, npr paprike. neizostavni kupus, tikvicu, pečurke... Bolje je da unapred spremite i sos. U posudu sipajte šolju vode. Dodajte 5-6 kašika soja sosa. Dodajte 3-4 čena izgnječenog belog luka i kašičicu izrendanog đumbira. Sad dodajte alkohol, može belo vino ili čak džin. I za kraj – gustin. To sad lepo promešate dok se gustin ne otopi i pristupite prženju. (Pirinač počnite da kuvate malo ranije da bi bio gotov u isto vreme kad i meso.) U najdublji tiganj koji imate, po mogućstvu metalni obični, sipate onako, malo ulja i pustite da se zagreje. Onda ubacite meso i kikiriki. Kad vam meso lepo porumeni sa svih strana (3-4 minuta), dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepa,paprike). Pržite tvrđe povrće 2-3 minuta pa dodajte mekše povrće (tikvice, brokola, pečurke). I to sad pržite jedno 2-3 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. Sad još jednom promešajte onaj naš sos jer se gustin verovatno slegao i sipajte u tiganj (koji mašta da postane vok). Tečnost će otopiti ono što se uhvatilo po dnu tiganja (pomognite ovu radnju varjačom ili čime već mešate hranu) i sos će postati još bolji. Kad se malo zgusne, nakon minut-dva, gotovo je. Probajte da li je dovoljno slano. Ako nije, možete da razmutite malo vode i soja sosa pa da tako dosolite ili jednostavno upotrebite so. Servirajte sa belim pirinčem. -
Pročitajte i...
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
Piletina sa grilovanim povrćem
Kada vam treba brz, zdrav i ukusan obrok koji ne zahteva puno vremena ni sastojaka, piletina sa grilovanim povrćem je odličan izbor.
Meksički čili
Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: