Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Regina - Izgledala Je Malo Cudno

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Regina - Izgledala Je Malo Cudno
    2. Sladjana Milošević - Miki, Miki
    3. Boris Rezak - Nije Zbogom Teska Rijec
    4. Bombaj Štampa - Mali motorin
    5. Djordje Balašević - Provincijalka
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tanja Peternik Aleksić - Sreda - Mojih 50
    2. 20. april - 1 - Dodir noći
    3. 20. april - 2 - Dodir noći
    4. 20. april - 3 - Dodir noći
    5. Tanja Peternek Aleksić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Banana šejk Banana šejk

    Počastite se neodoljivim šejkom od banane u domaćoj radinosti.

    Musaka od karfiola i mesa Musaka od karfiola i mesa

    Musaka je uvek odličan izbor ručka, ukoliko ga pripremate za celu porodicu.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Zdravlje
    Vežbe disanja za opuštanje Vežbe disanja za opuštanje

    Ukoliko ste pod stresom, osećate premor i tenziju u mišićima, isprobajte ovu jednostavnu tehniku disanja, koja će vam pomoći da se opustite.

    Zeleni čaj saveznik zdravlja Zeleni čaj saveznik zdravlja

    Zeleni čaj ubraja se među najpopularnije čajeve i to nije bez razloga. Benefiti njegovog konzumiranja su višestruki.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.75 117.58 118.40
    CHF 105.90 106.64 107.39
    USD 97.05 97.74 98.42
  • Povezani članci
  • Piletina sa kikirikijem

    Pripremite ukusan specijalitet iz kineske kuhinje.




    10-08-2015 | 11:20 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock/oysy


    Sastojci:
    - 400-500g piletine
    - 2 male ili 1 velika sveža paprika
    - 300-400g kupusa
    - 1 manja tikvica
    - pečurke po želji
    - šaka-dve kikirikija
    Za sos:
    - 1 šolja vode
    - 5 kašika soja sosa
    - 1 supena kašika gustina
    - 3-4 čena belog luka
    - 1 kašičica izrendanog đumbira
    - 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina)
    Za serviranje:
    beli pirinač (preporučujem ovaj način kuvanja, tako da može da se jede štapićima)
    Priprema: Meso naseckajte na kockice ne veće od zalogaja. Sezonsko povrće, npr paprike. neizostavni kupus, tikvicu, pečurke...  Bolje je da unapred spremite i sos. U posudu sipajte šolju vode. Dodajte 5-6 kašika soja sosa. Dodajte 3-4 čena izgnječenog belog luka i kašičicu izrendanog đumbira. Sad dodajte alkohol, može belo vino ili čak džin. I za kraj – gustin. To sad lepo promešate dok se gustin ne otopi i pristupite prženju. (Pirinač počnite da kuvate malo ranije da bi bio gotov u isto vreme kad i meso.) U najdublji tiganj koji imate, po mogućstvu metalni obični, sipate onako, malo ulja i pustite da se zagreje. Onda ubacite meso i kikiriki. Kad vam meso lepo porumeni sa svih strana (3-4 minuta), dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepa,paprike). Pržite tvrđe povrće 2-3 minuta pa dodajte mekše povrće (tikvice, brokola, pečurke). I to sad pržite jedno 2-3 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. Sad još jednom promešajte onaj naš sos jer se gustin verovatno slegao i sipajte u tiganj (koji mašta da postane vok). Tečnost će otopiti ono što se uhvatilo po dnu tiganja (pomognite ovu radnju varjačom ili čime već mešate hranu) i sos će postati još bolji. Kad se malo zgusne, nakon minut-dva, gotovo je. Probajte da li je dovoljno slano. Ako nije, možete da razmutite malo vode i soja sosa pa da tako dosolite ili jednostavno upotrebite so. Servirajte sa belim pirinčem.

  • Pročitajte i...
    Musaka od karfiola i mesa Musaka od karfiola i mesa

    Musaka je uvek odličan izbor ručka, ukoliko ga pripremate za celu porodicu.

    Rolovano belo meso Rolovano belo meso

    Ukusan obrok za prave gurmane.

    Prokelj u pavlaci Prokelj u pavlaci

    Idealan prilog mesu ili testenini.

    Kajgana sa sirom i pršutom Kajgana sa sirom i pršutom

    Kaloričan doručak za početak dana.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: