-
Poslednjih 5 pesama
- Flamingosi - Obala
- Zdravko Čolić - Prava stvar
- Colonia - Lady Blue
- Oliver Mandić - Bobane
- Željko Joksimović - Ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRecept za starinski slatki kupus
Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...
Najukusnije lovačke šnicleMnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
-
ZdravljeAmbliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Korisni saveti za prevenciju visokog pritiskaVeća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
-
PutovanjaKrakov: Raskošna istorija i neodoljivi šarm grada
Ovaj grad, nekadašnja prestonica Poljske, danas je epicentar kulture, obrazovanja i turizma u regionu.
Sedam sjajnih razloga da posetite BratislavuU Bratislavi, prestonici Slovačke, proleće nudi čarobne doživljaje i nezaboravne trenutke za sve posetioce. Bez obzira da li ste ljubitelj umetnosti, avanture na otvorenom ili istraživanja bogate istorije grada, Bratislava ima mnogo toga da ponudi.
-
PreporučujemoAko želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
Pravo vreme za čišćenje klime: Uradite posao sami uz par savetaMožda su nas ove godine vremenske prilike iznenadile, pa su mnogi od nas bili primorani da uključe klimu i ranije. Iskoristite hladnije dane za njeno čišćenje, i imajte na umu da to možete da uradite i sami.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.68 109.45 110.21
-
Piletina sa kikirikijem
Pripremite ukusan specijalitet iz kineske kuhinje.
10-08-2015 | 11:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock/oysy
Sastojci:
- 400-500g piletine
- 2 male ili 1 velika sveža paprika
- 300-400g kupusa
- 1 manja tikvica
- pečurke po želji
- šaka-dve kikirikija
Za sos:
- 1 šolja vode
- 5 kašika soja sosa
- 1 supena kašika gustina
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica izrendanog đumbira
- 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina)
Za serviranje:
beli pirinač (preporučujem ovaj način kuvanja, tako da može da se jede štapićima)
Priprema: Meso naseckajte na kockice ne veće od zalogaja. Sezonsko povrće, npr paprike. neizostavni kupus, tikvicu, pečurke... Bolje je da unapred spremite i sos. U posudu sipajte šolju vode. Dodajte 5-6 kašika soja sosa. Dodajte 3-4 čena izgnječenog belog luka i kašičicu izrendanog đumbira. Sad dodajte alkohol, može belo vino ili čak džin. I za kraj – gustin. To sad lepo promešate dok se gustin ne otopi i pristupite prženju. (Pirinač počnite da kuvate malo ranije da bi bio gotov u isto vreme kad i meso.) U najdublji tiganj koji imate, po mogućstvu metalni obični, sipate onako, malo ulja i pustite da se zagreje. Onda ubacite meso i kikiriki. Kad vam meso lepo porumeni sa svih strana (3-4 minuta), dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepa,paprike). Pržite tvrđe povrće 2-3 minuta pa dodajte mekše povrće (tikvice, brokola, pečurke). I to sad pržite jedno 2-3 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. Sad još jednom promešajte onaj naš sos jer se gustin verovatno slegao i sipajte u tiganj (koji mašta da postane vok). Tečnost će otopiti ono što se uhvatilo po dnu tiganja (pomognite ovu radnju varjačom ili čime već mešate hranu) i sos će postati još bolji. Kad se malo zgusne, nakon minut-dva, gotovo je. Probajte da li je dovoljno slano. Ako nije, možete da razmutite malo vode i soja sosa pa da tako dosolite ili jednostavno upotrebite so. Servirajte sa belim pirinčem. -
Pročitajte i...Aromatična, marinirana junetina
Evo jednog jednostavnog recepta za mariniranu junetinu sa krompirom. Savršen izbor za ručak ili večeru...
Tortilja sa piletinom i rukolomNajjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: