-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Deset mladja
- Djordje Balašević - Neki novi klinci
- Kemal Monteno - Vratio Sam Se Zivote
- Zdravko Čolić - E draga, draga
- Crvena jabuka - Za sve ove godine
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.73 102.45 103.17
-
Pileći rolat
Ručak koji će voleti cela porodica.
10-02-2017 | 15:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Miiicha
Sastojci:
- 1 pile sredne velicine
- 150 g slanine u tankim listovima
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 šnite hleba
- 1 dl mleka
- 1 jaje
- peršun
- so, biber, začin CPriprema: Prvo oštrim nožem pažljivo odvojiti kožicu sa pileta. Pile zatim iseći na manje komade i odvojiti meso od kostiju. Belo meso iseći na tanke filete, a meso koje smo skinuli sa bataka i pribataka usitniti u blenderu ili sitno iseckati.Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja, a hleb potopiti u mleko i ostaviti da stoji 10-tak minuta dok ne omekša. Pripremiti fil: izmesati meso koje smo usitnili, dodati proprzeni luk i hleb koji smo ocedili od mleka. Sve posuti seckanim peršunovim lišćem i dodati jedno jaje. Začiniti po ukusu. Preko lista folije raširiti prvo kožicu od pileta (ako se negde pocepala samo lepo namestiti), pa odozgo rasporediti tanke listove slanine. Preko toga staviti filete belog mesa, malo posoliti, a zatim naneti pripremljeni sos. Sve zajedno uviti u rolat, još malo posoliti i preliti uljem, pa zamotati čvrsto u alu foliju. U dublji pleh sipati malo vode i spustiti tako zamotanu roladu, sve zajedno peći na 200 C oko 45-50 minuta. Izvaditi iz rerne i samo malo odmotati foliju, pa vratiti nazad u rernu da se peče jos 20-30 minuta dok korica lepo ne zarumeni.
-
Pročitajte i...
Brzo i lako: Kako da odledite meso za samo deset minuta?
Zaboravili ste da izvadite meso iz zamrzivača, a ručak se bliži? Umesto da čekate da se prirodno odmrzne satima ili da rizikujete da se osuši u mikrotalasnoj, postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti i vreme i živce.
Slana salata sa jagodama
Možda vam na prvi pogled deluje kao neobična kombinacija – jagode u slanoj salati? Ali ako uzmemo u obzir da je sezona jagoda u punom jeku, pravo je vreme da isprobate nešto drugačije.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: