 
                    
                
                                
            Brzo i lako: Kako da odledite meso za samo deset minuta?
Zaboravili ste da izvadite meso iz zamrzivača, a ručak se bliži? Umesto da čekate da se prirodno odmrzne satima ili da rizikujete da se osuši u mikrotalasnoj, postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti i vreme i živce.
04-06-2025
|11:05
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
Sve što vam je potrebno jesu dve metalne činije i malo vrele vode. Prvo okrenite jednu činiju naopako i stavite na nju zamrznuti komad mesa. Zatim napunite drugu činiju vrelom vodom i pažljivo je spustite direktno na meso. Ostavite tako pet do deset minuta – i meso će biti spremno za kuvanje ili prženje.    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Tajna je u toplotnoj provodljivosti metala, naročito aluminijuma, koji ravnomerno prenosi toplotu. Vrela voda zagreva gornju činiju, a ona toplotu sprovodi do mesa sa obe strane. Na taj način se meso brzo i bezbedno odmrzava, bez narušavanja teksture i ukusa.    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Ova metoda ne zahteva nikakve posebne uređaje, laka je i veoma efikasna. Sledeći put kada zaboravite da na vreme izvadite meso, setite se ovog trika – i za desetak minuta bićete spremni za pripremu obroka.    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                            
    
                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                            