Brzo i lako: Kako da odledite meso za samo deset minuta?

Zaboravili ste da izvadite meso iz zamrzivača, a ručak se bliži? Umesto da čekate da se prirodno odmrzne satima ili da rizikujete da se osuši u mikrotalasnoj, postoji jednostavan trik koji će vam uštedeti i vreme i živce.

04-06-2025

|

11:05

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sve što vam je potrebno jesu dve metalne činije i malo vrele vode. Prvo okrenite jednu činiju naopako i stavite na nju zamrznuti komad mesa. Zatim napunite drugu činiju vrelom vodom i pažljivo je spustite direktno na meso. Ostavite tako pet do deset minuta – i meso će biti spremno za kuvanje ili prženje.


Tajna je u toplotnoj provodljivosti metala, naročito aluminijuma, koji ravnomerno prenosi toplotu. Vrela voda zagreva gornju činiju, a ona toplotu sprovodi do mesa sa obe strane. Na taj način se meso brzo i bezbedno odmrzava, bez narušavanja teksture i ukusa.


Ova metoda ne zahteva nikakve posebne uređaje, laka je i veoma efikasna. Sledeći put kada zaboravite da na vreme izvadite meso, setite se ovog trika – i za desetak minuta bićete spremni za pripremu obroka.