Pileće pljeskavice sa povrćem

Napravite ukusne pljeskavice koje se mogu jesti uz prilog ili bez njega.

27-02-2017

|

14:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 600 grama pilećeg filea
- 2 jaja
- veza peršuna
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog
- 2 sitno seckane crvene paprike
- biber, kurkuma, so, aleva paprika, kumin (ili šta vi volite)
- 50 grama prepečenog susama

Priprema: File "sameljete" u blenderu. Iseckate luk, papriku, dodate usitnjeno meso, jaja i ostale začine. Dobro izradite rukama i formirajte vlažnim rukama pljeskavice koje odmah ređate na pek papir. Kada završite, sipate po pljeskavicama od prilike 2 kašike dozvoljenog ulja i stavite u zagrejanu rernu. Nakon 20 minuta okrenite i zapecite sa druge strane.