Pica projice

Idealne su za doručak, užinu i dečije rođendane, a pripremaju se brzo i lako...

06-05-2025

|

11:25

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

1 čaša (od jogurta) kukuruznog brašna

1 čaša pšeničnog brašna

1/2 čaše ulja

1 i po čaša jogurta

2 jajeta

1 kašičica soli

1 kesica praška za pecivo

200 g starog sira (sitno izmrvljenog)

50 g rendane gaude

100 g šunke (seckane na kockice)

50 g slanine (po želji blago propržene)

Kečap po ukusu
Origano


Priprema:

U većoj činiji sjedinite kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte ulje i jogurt, pa sve sjedinite sa suvim sastojcima da dobijete glatku smesu. Umešajte izmrvljen stari sir, rendanu gaudu, seckanu šunku i slaninu, a po želji dodajte i malo kečapa i origana za intenzivniji „pica“ ukus. Dobijenu smesu sipajte u podmazane kalupe za mafine ili modle za projice, puneći ih do dve trećine. Po želji ih odozgo možete dodatno premazati kečapom ili posuti sirom. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 20–25 minuta, dok ne porumene. 

PRIJATNO!