Pasta sa lososom

Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...

28-04-2025

|

12:17

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

250 g paste (špagete, tagliatelle ili po izboru)

200 g dimljenog ili svežeg lososa

200 ml pavlake za kuvanje

1 kašika maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Malo limunovog soka (po želji)

Svež peršun za posipanje


Priprema:


Skuvajte pastu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. U tiganju zagrejte maslinovo ulje pa dodajte lososa iseckanog na komadiće. Ako koristite dimljenog lososa, dovoljno je da ga kratko zagrejete. Sipajte pavlaku za kuvanje u tiganj i lagano mešajte da se sve poveže. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuvala pasta. Začinite po ukusu solju, biberom i nekoliko kapi limunovog soka. Skuvanu pastu procedite i odmah umešajte u sos sa lososom. Poslužite odmah, posuto svežim seckanim peršunom.

PRIJATNO!