Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
28-04-2025
|12:17
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
250 g paste (špagete, tagliatelle ili po izboru)
200 g dimljenog ili svežeg lososa
200 ml pavlake za kuvanje
1 kašika maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Malo limunovog soka (po želji)
Svež peršun za posipanje
Priprema:
Skuvajte pastu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. U tiganju zagrejte maslinovo ulje pa dodajte lososa iseckanog na komadiće. Ako koristite dimljenog lososa, dovoljno je da ga kratko zagrejete. Sipajte pavlaku za kuvanje u tiganj i lagano mešajte da se sve poveže. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuvala pasta. Začinite po ukusu solju, biberom i nekoliko kapi limunovog soka. Skuvanu pastu procedite i odmah umešajte u sos sa lososom. Poslužite odmah, posuto svežim seckanim peršunom.
PRIJATNO!