-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
- Meri Cetinić - Potraži me u predgradju
- Zdravko Čolić - Na ovaj dan
- Gibonni - Libar
- Djavoli - Pričaj mi o ljubavi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.58 125.46 126.34 USD 98.82 99.51 100.21
-
Ovo je najljuća papričica na svetu: Da li biste je probali?
Carolina Reaper je trenutno najljuća paprika na svetu, sa preko 2 miliona Skovil hit jedinica (SHU).
11-01-2024 | 13:09 | Autor/Izvor: Naxi media, chilipeppermadness, bon appetit
Foto: Bigstock, Tanya69
Ovo je izuzetno ljuta čili paprika koju je razvio uzgajivač po imenu Ed Currie, i trenutno je najljuća paprika na svetu. Takođe se zove HP22B biber. Od 2013. godine bio je star preko 7 generacija. Ed je stvorio ovu sortu čili paprike ukrštanjem pakistanske Nage sa vrstom Red Habanero sa ostrva St Vincents u Zapadnoj Indiji. Uzgajana je u Južnoj Karolini i testirana na više od 2,2 miliona Skovil hit jedinica (sa prosekom od 1.641.000 SHU) na Univerzitetu Winthrop.
Ovo je lestvica koja se koristi za rangiranje koliko su ljute paprike. Za poređenje, papričica jalapeno sadrži oko 2.500 do 8.000 SHU, a kajenski biber 30.000 do 50.000 SHU.
Da li je bezbedno da pojedete ovu papriku?
Iako vas konzumacija ove paprike neće ubiti, ne preporučuje se da je jedete svežu. U teoriji je moguće predoziranje kapsaicinom, hemikalijom koja čini papriku ljutom. Bilo je izveštaja o ljudima koji su završili u bolnici u ekstremnim situacijama. Istina je da konzumacija izuzetno ljutih paprika može izazvati povraćanje, mučninu i bol u stomaku, piše chilipeppermadness.com.
"Trebalo mi je 21,85 sekundi da pojedem tri papričice i trebalo mi je otprilike 14 sati da se oporavim od posledica", piše Matt Gross na sajtu bon appetit. -
Pročitajte i...
Šimpanze svakodnevno piju alkohol: Evo koliko bi to bilo kod ljudi
Šimpanze konzumiraju najmanje jedno alkoholno piće dnevno dok jedu zrelo, fermentisano voće, pokazuje studija objavljena u sredu, koja istražuje jedan od mogućih razloga zbog kojih ljudi vole alkohol.
Novi japanski rekord: Skoro 100.000 ljudi starijih od 100 godina
Broj ljudi u Japanu koji su napunili ili prešli stotu godina dostigao je neverovatnih 99.763, postavljajući novi rekord po 55. put zaredom. Među njima, žene čine ogromnih 88 odsto, što dodatno ističe dugovečnost japanskih dama.
Zašto plač bebe može da izazove osećaj toplote kod odraslih?
Ako vam zvuk plača bebe izaziva crvenilo lica, niste ništa umislili. Novo istraživanje otkriva da bebin plač, posebno onaj koji signalizira bol zaista izaziva „topli talas“ na licu odraslih, verovatno kao način da nas podstakne na reakciju.
Deset stvari koje generacija Z nikako ne podnosi kod Milenijalaca!
Milenijalci su poznati i kao Generacija Y, a rođeni su u periodu između ranih 1980-ih i sredine 1990-ih. Nakon njih došla je generacija Z (Gen Z), takođe poznata kao Post-Milenijalci, Zoomeri ili iGen, odnosno oni rođeni od sredine 1990-ih do ranih 2010-ih.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: