-
Poslednjih 5 pesama
- Magazin - Gutljaj vina
- Tap 011 - Vrapci
- Bajaga - Badem i so
- Azra - A Sta Da Radim
- Laki Pingvini - Šizika
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Recept za sočne tulumbe
ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!
-
Zdravlje
Namirnice koje smanjuju nadutost i ubrzavaju put ka idealnoj kilaži
Možda već neko vreme pokušavate da izgubite višak kilograma, ali rezultati izostaju. Topliji dani su savršeni da u jelovnik ubacite lagane i osvežavajuće namirnice koje ubrzavaju metabolizam, smanjuju nadutost i pomažu da se osećate i izgledate bolje. Dodatni plus? Ove namirnice su idealne za visoke temperature – osvežiće vas i prijati organizmu.
Simptomi koji ukazuju na nedovoljan unos preteina
Protein je jedan od glavnih gradivnih blokova tela. Igra ključnu ulogu u strukturi i funkciji mišića, kože, enzima i hormona. Neki znaci i simptomi nedostatka proteina uključuju edem, gubitak kose, povećanu glad i teže infekcije, između ostalog. Ovo može da utiče na skoro sve aspekte funkcionisanja tela i dovesti do različitih zdravstvenih problema. Tekst navodi 8 simptoma niskog unosa ili nedostatka proteina.
-
-
Putovanja
Ovi evropski gradovi su najprikladniji za pešačenje – prema mišljenju lokalnog stanovništva
Redakcija magazina Time Out sprovela je istraživanje, ispitavši lokalno stanovništvo iz gradova širom sveta o tome koliko je lako kretati se njihovim gradovima peške – možete li da pogodite koji je najbolji u Evropi?
Lepote Slovenije: Posetite Ljubljanski dvorac
Gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje dolasku toplih dana, a evo i sjajne ideje kako da provedete prolećni odmor...
-
Preporučujemo
Prirodni načini farbanja uskršnjih jaja: Inspiracija iz vaše kuhinje
Uskrs je vreme kada domovi ožive bojama, mirisima i toplinom porodičnih okupljanja. Jedan od najlepših običaja koji sa sobom nosi prazničnu atmosferu jeste farbanje jaja.I dok se u savremenim domaćinstvima sve češće poseže za fabričkim bojama i gotovim setovima za ukrašavanje, postoji nešto posebno, gotovo čarobno, u vraćanju prirodi i tradicionalnim metodama.
Sjajan i prirodan način da se rešite korova u svojoj bašti
Baštenski korov je problematičan ne samo zato što kvari izgled bašte, već i zato što se takmiči sa kultivisanim biljkama, krade sunčevu svetlost, vodu i hranljive materije iz zemlje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.42 117.24 118.06 CHF 123.45 124.32 125.19 USD 102.67 103.40 104.12
-
Osvežavajuća torta sa kupinama
Tokom toplih i sparnih dana svi žudimo za laganom hranom koja će nas osvežiti. Ova torta je i lagana i osvežavajuća, pa je kao takva savršena za laganu pauzu i odlično se uklapa uz ledenu limunadu.
24-06-2024 | 11:34 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Tanyki88
Sastojci:
200 g mlevenog keksa100 g putera, otopljenog
500 g krem sira
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 kašičica vanilinog ekstrakta
300 g kupina (sveže ili zamrznute)
1 kesica želatina
100 ml vodePriprema:
U posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite na dno kalupa za tortu (prečnika oko 20-24 cm) i ostavite u frižideru da se stegne, oko 20 minuta. U velikoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinim ekstraktom dok ne dobijete glatku smesu. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim je pažljivo umešajte u smesu sa krem sirom.
Ako koristite zamrznute kupine, prvo ih odmrznite i procedite višak tečnosti. U šerpi zagrejte 100 ml vode i dodajte želatin sledeći uputstvo na pakovanju. Mešajte dok se potpuno ne rastvori. Dodajte kupine u smesu sa želatinom i promešajte.Polovinu fila sa krem sirom rasporedite preko ohlađene kore od keksa.
Preko fila rasporedite smesu sa kupinama. Zatim prelijte preostali fil sa krem sirom preko sloja sa kupinama i ravnomerno rasporedite. Tortu stavite u frižider da se stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Recept za sočne tulumbe
ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: