
Osvežavajuća torta sa kupinama
Tokom toplih i sparnih dana svi žudimo za laganom hranom koja će nas osvežiti. Ova torta je i lagana i osvežavajuća, pa je kao takva savršena za laganu pauzu i odlično se uklapa uz ledenu limunadu.
24-06-2024
|11:34
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
200 g mlevenog keksa
100 g putera, otopljenog
500 g krem sira
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 kašičica vanilinog ekstrakta
300 g kupina (sveže ili zamrznute)
1 kesica želatina
100 ml vode
Priprema:
U posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite na dno kalupa za tortu (prečnika oko 20-24 cm) i ostavite u frižideru da se stegne, oko 20 minuta. U velikoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinim ekstraktom dok ne dobijete glatku smesu. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim je pažljivo umešajte u smesu sa krem sirom.
Ako koristite zamrznute kupine, prvo ih odmrznite i procedite višak tečnosti. U šerpi zagrejte 100 ml vode i dodajte želatin sledeći uputstvo na pakovanju. Mešajte dok se potpuno ne rastvori. Dodajte kupine u smesu sa želatinom i promešajte.Polovinu fila sa krem sirom rasporedite preko ohlađene kore od keksa.
Preko fila rasporedite smesu sa kupinama. Zatim prelijte preostali fil sa krem sirom preko sloja sa kupinama i ravnomerno rasporedite. Tortu stavite u frižider da se stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
PRIJATNO!