
Očistite avokado bez muke!
Avokado je sve zastupljeniji u ponudi lanaca domaćih prehrambenih prodavnica, pa ukoliko ste i sami ljubitelj ovog voća, evo na koji način ga najlakše možete pripremiti za konzumiranje.
24-01-2022
|14:09
|Autor / Izvor: Naxi media-My Food and Family YouTube

Bilo da ga konzumirate samostalno, kao sastojak salate, smutija ili drugog jela, prethodi mu čišćenje, koje uz nekoliko trikova nije ni najmanje komplikovano.
Naime, pre svega potrebno je odabrati avokado koji nije zelen, ali ni prezreo. To možete osetiti opipavanjem i posmatranjem boje. Ukoliko je avokado tvrd i izrazito zelene boje, postoji velika mogućnost da je zelen, te da će mu biti potrebno 2-3 dana da sazri do upotrebe. S druge strane, ukoliko je avokado previše mekan na dodir, te tamnozelene boje, postoji velika verovatnoća da je prezreo. U tom slučaju, nije preporučljiv za konzumaciju.
Ukoliko ste imali nedoumicu kako ga možete očistiti, ispratite ovih nekoliko koraka. Najpre ga operite, a potom po sredini isecite, te rukama blago zarotirajte, kako bi se lakše polovio. Nožem izvadite košticu. Kašikom možete izdubiti ostavljajući koru ili prvo skinuti koru, u zavisnosti kako vam je lakše. Po želji, avokado možete izdrobiti ili iseckati na kockice ili kriške.