Njoke u bešamel sosu

Uživajte u neodoljivom ukusu njoka u bešamel sosu. Uz vino, ovo može biti idealna večera, ili ručak u zavisnosti od veličine porcije.

03-08-2015

|

11:33

|

Autor / Izvor: Naxi media-recepti


Sastojci:

Za njoke:
 - 60 g instant pirea
 - 1 kašičica margarina
 - 1 kašičica soli
 - 300 ml vode
 - 1 jaje
 - 300 g brašna
 - 3-4 kašike prezli
Za bešamel:
 - 40 g margarina
 - 40 g brašna
 - 400 ml mleka
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - origano
Dodatak:
 - 100 g pilećeg belog mesa
 - 1 glavica crnog luka

Priprema: Njoke: U 300 ml vode dodari margarin i so, kada proključa dodati polako instant pire i mešati žicom dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Kada se pire ohladi dodati jaje i brašno i umesiti testo. Testo treba da se odvaja od posude, pa po potrebi dodati brašno. Od testa praviti trake koje se seku na kockice debljine 1 cm. Njoke kuvati u ključaloj vodi 3-4 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Proceđene skuvane njoke zatim propržiti u tiganju na margarinu i nekoliko kašika prezli.
Bešamel: U šerpici otopiti margarin, dodati brašno i propržiti malo. Zatim postepeno dodati mleko, stalno mešajući žicom da se ne naprave grudvice. Kuvati dok se ne dobije gusta smesa. Začiniti suvoim biljnim začinom i origanom.
U tiganju propržiti sitno iseckan crni luk i sitno iseckano belo meso. Začiniti po želji.
Pomešati njoke i belo meso. Preliti bešamel sosom. (Izvor: recepti)