Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Regina - Kad poželiš

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Regina - Kad poželiš
    2. Oliver Dragojević - Cesarica
    3. Bombaj Štampa - Cesto pozelim
    4. Marija Šerifović - Pametna I Luda
    5. Prljavo Kazalište - Ne zovi mama doktora
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Najlakši način da očistite peglu Najlakši način da očistite peglu

    Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.

    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.70 125.58 126.46
    USD 98.64 99.34 100.03
  • Povezani članci
  • Njoke u bešamel sosu

    Uživajte u neodoljivom ukusu njoka u bešamel sosu. Uz vino, ovo može biti idealna večera, ili ručak u zavisnosti od veličine porcije.




    03-08-2015 | 11:33 | Autor/Izvor: Naxi media-recepti

    Foto: Bigstockphoto-ALein


    Sastojci:

    Za njoke:
     - 60 g instant pirea
     - 1 kašičica margarina
     - 1 kašičica soli
     - 300 ml vode
     - 1 jaje
     - 300 g brašna
     - 3-4 kašike prezli
    Za bešamel:
     - 40 g margarina
     - 40 g brašna
     - 400 ml mleka
     - 1 kašičica suvog biljnog začina
     - origano
    Dodatak:
     - 100 g pilećeg belog mesa
     - 1 glavica crnog luka

    Priprema: Njoke: U 300 ml vode dodari margarin i so, kada proključa dodati polako instant pire i mešati žicom dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Kada se pire ohladi dodati jaje i brašno i umesiti testo. Testo treba da se odvaja od posude, pa po potrebi dodati brašno. Od testa praviti trake koje se seku na kockice debljine 1 cm. Njoke kuvati u ključaloj vodi 3-4 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Proceđene skuvane njoke zatim propržiti u tiganju na margarinu i nekoliko kašika prezli.
    Bešamel: U šerpici otopiti margarin, dodati brašno i propržiti malo. Zatim postepeno dodati mleko, stalno mešajući žicom da se ne naprave grudvice. Kuvati dok se ne dobije gusta smesa. Začiniti suvoim biljnim začinom i origanom.
    U tiganju propržiti sitno iseckan crni luk i sitno iseckano belo meso. Začiniti po želji.
    Pomešati njoke i belo meso. Preliti bešamel sosom. (Izvor: recepti)

  • Pročitajte i...
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

    Njoke u belom sosu! Njoke u belom sosu!

    Brzo, kremasto i neodoljivo jelo...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: