Neobična musaka

Musaka pripremljena na ovaj način intenzivnijeg je i punijeg ukusa.

15-11-2024

|

13:20

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 kg crvenog kromprira
600 g mešanog mlevenog mesa
100 g slanine
dve crvene paprike
crni luk
šargarepa
celer koren
kiseli krastavčići, tri komada
biber, so, suvi začin, bosiljak, beli luk u prahu, peršun
tri jajeta
kašika brašna
malo piva
ulje
senf
pasirani paradajz 150 ml


Priprema:

Krompir isecite na krugove, posolite, dodajte biber, suvi začin, kašičicu ulja i kašiku piva. Ostavite u frižideru minimum sat vremena. Propržite sitno iseckanu slaninu, pa smanjite temperaturu i dodajte sitno naseckan luk i narednanu šargarepu i celer (količinu odrediti po želji). Nakon deset minuta dodati meso, pa sve navedene začine, osim senfa. Naseckati sitno crvenu papriku,a krastavčiće narendati i dodati u meso. Nakon petnaest minuta dodati pasirani ili kuvani paradajz, pa dinstati na blagoj temperturi još petnaest minuta. Krompir slagati u pleh, pa pokriti mesom i standardno ređati kromir preko mesa. Naliti čašu vode, pa ubaciti u pleh da se peče na 210 stepeni C pola sata. Umutiti jaja, malo posoliti, a odvojeno pomešati pivo i kašičicu brašna. Dodati u jaja pa preliti musaku i peći još petnaest minuta.

PRIJATNO!