Neobičan humus sa cveklom i paprikom

Ovaj humus je savršena kombinacija slatkoće cvekle i pikantnosti ljute paprike, a idealna je opcija ako želite zdravu užinu. Takođe je savršen dodatak jelima od mesa i krompira.

18-12-2024

|

14:18

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:


300 g kuvane cvekle
1 konzerva leblebija (400 g) ili 250 g kuvanih leblebija
3 kašike tahinija
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
1 ljuta paprika (po ukusu, sveža ili sušena)
So i biber po ukusu
Voda (po potrebi za postizanje željene konzistencije)

Priprema:

Ako koristite svežu cveklu, skuvajte je dok ne omekša, zatim je oljuštite i isecite na kockice. Ako koristite kuvanu, samo je isecite. U blender stavite cveklu, leblebije, tahini, beli luk, maslinovo ulje, limunov sok i ljutu papriku. Po potrebi dodajte so i biber. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Ako je humus previše gust, dodajte malo vode dok ne postignete željenu konzistenciju. Probajte humus i po potrebi dodajte još soli, limunovog soka ili ljute paprike prema svom ukusu.


PRIJATNO!