Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Kenny G - Northern Lights

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Navike u ponašanju koje nam oduzimaju energiju

  Ponekad usvojimo navike koje su loše po nas i koje se odražavaju na stvaranje osećaja nelagodnosti, stresa, te nas energetski iscrpljuju. Ukoliko u svom ponašanju i razmišljanjima, te odnosima koje imate u svom okruženju, prepoznate neku od dole pomenutih, znajte da je promena moguća. Stvorite nove navike koje će vam mnogo više koristiti, a svakodnevnicu učiniti harmoničnijom, kao i vaš odnos prema sebi i drugima.
  31-01-2022 | 14:03 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstock-Pheelings Media S.L.

   

  Previše stresa - Ukoliko konstantno imate osećaj stresa, možete iscrpeti vaš organizam. Pokušajte da sumirate šta je ono što vam na dnevnom nivou najviše izaziva osećaj stresa i fokusirajte se na rešavanje i umanjivanje takvih situacija. Bilo da je reč o poslu, nekom odnosu, uverenju, potrebno je da mu se posvetite i pokušate da osvetlite i razumete svaki njegov segment, odnosno uzroke i posledice njegovog nastanka. Rad na ovom polju, samostalno ili uz stručnu pomoć, imaće pozitivan učinak na vašu budućnost i kvalitet života.

  Želja da se svima ugodi - Biti uslužan, od pomoći i empatičan su lepe osobine, ali samo ukoliko time ne štetite sebi. Postavljanje zdravih granica je nešto što će vam omogućiti da se pored drugih, posvetite i vlastitim potrebama, te sprečite iscrpljenost. Biti lojalan, susretljiv, saosećajan, odgovoran član porodice, roditelj, prijatelj, kolega je sasvim u redu, ali ukoliko ne idete izvan svojih granica mogućnosti.

  Previše lično shvatanje - Ukoliko svakoj situaciji, komentaru prilazite previše lično, postoji mogućnosti da će te dan trošiti na sumiranje do tančina svakog gesta, komentara koji vam je upućen i da će, a u nekim situacijama, on može biti pogrešno protumačen. Nekada su stvari van konteksta u koji ih postavimo, a pokušaji da "sve bude idealno", "da se svima dopadate" obično vode emocionalnoj i energetskoj iscrpljenosti. Nemamo svi isti način posmatranja na stvari i situacije, pa nije nužno da neko ukoliko ima drugačije mišljenje i način razmišljanja od vas, ima loše namere a priori - samo je njegov pogled na situaciju drugačiji od vašeg. Primena ovog saznanja, pomoći će vam u razumevanju drugih, te smanjenju stresa u prihvatanju i razumevanju različitih odnosa i situacija.

  Konstantno žaljenje - Ukoliko većinski deo dana provedete fokusirajući se samo na loše stvari, velika je verovatnoća da će proteći u negativnoj energiji i lošem raspoloženju. Zapitajte se koje su to stvari koje vas uzemiravaju i u vama izazivaju negativne komentare. Na koji način možete uticati na njih? Da li od vas zavise? Ako ih ne možete direktno promeniti, jer ne zavise od vas, onda se potrudite da promenite vaš odnos prema njima. Bilo da je reč o negativnom okruženju, trenutnom neupehu ili jednostavno lošem životnom periodu, pokušajte da za svaku situaciju pronađete i njen antipod i više pažnje fokusirate na njega. Potrebno je malo vežbe, ali nakon nekog vremena, može dati pozitivne rezultate, a vaša svakodnevnica može postati obilje "malih radosti koje život znače".


  Kasni odlazak na spavanje - Ukoliko nemate ujednačen vremenski ritam odlaska na spavanje, to se može odraziti na celokupno zdravlje organizma, kao i osećaj konstantnog umora, neispavanosti, a ukoliko ovakav ritam praktikujete dugoročno, on se svakako može odražiti na smanjen kvalitet obavljanja svih dnevnih obaveza i funkcionisanja.

 • Pročitajte i...
  Kako smanjiti upotrebu mobilnog telefona? Kako smanjiti upotrebu mobilnog telefona?

  Mobilni telefoni postali su deo naše svakodnevnice, a napretkom tehnologije, odavno više ne služe isključivo za razgovore, već su postali mali kompjuteri preko kojih svakodnevno komuniciramo privatno i poslovno, kao i izvor zabave. Ukoliko previše vremena provodite koristeći mobilni telefon, evo nekoliko načina da uspostavite disciplinu njegovog korišćenja.

  Vreme sa porodicom: Neprocenljiva radost Vreme sa porodicom: Neprocenljiva radost

  Vikendi provedeni sa najbližim članovima porodice i prijateljima zasigurno su jedan od načina da se zabavimo i opustimo. Ukoliko ste planirali da neradne dane provedete u društvu dece, donosimo vam nekoliko ideja koje vam mogu biti inspiracija kako da objedinite zabavu i edukaciju.

  Sve čari avgusta

  Iskoristite ovaj letnji mesec za druženja, boravak u prirodi, putovanja, ali i produktivnost na poslu.

  Obogatite vašu svakodnevnicu Obogatite vašu svakodnevnicu

  Svakodnevne obaveze i izazovi utiču na kvalitet života. Neretko zaboravimo na sitnice koje nam mogu ulepšati svakodnevnicu, poboljšati raspoloženje i obezbediti progres.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: