Nauka otkrila: Najbolji način sečenja pice

Italijansko jelo konzumira se širom sveta, a matematičari su sada otkrili kako ju je najbolje iseći, usled njenog okruglog oblika i iskoristiti svaki deo.

14-01-2016

|

11:33

|

Autor / Izvor: Naxi media

Ova tehnika sečenja, prema navodima matematičara, daće jednake delove, koji će sadržati i koricu i središnji softaniji deo.

Džoel Hadli i Stiven Vorsli, matematičari sa Univerziteta u Liverpulu, rešili su da obraduju sve ljubitelje pice. Zahvaljujući pažljivim proračunima, otkrili su pravu formulu koja će zadovoljiti svačiji ukus. Princip je jednostavan: picu treba seći po zakrivljenim geometrijskim figurama neparnog broja stranica.
Svaka od tih figura se potom može iseći na dva dela, a svaki deo na dva nova dela, i tako redom.



(Foto: mashable)

I ne samo da će svako dobiti jednak deo, ovako sečena pica izgledaće lepo i tokom posluživanja.