Napravite domaći ajvar
Ukoliko niste krenuli sa pripremom zimnice, pravo je vreme da započnete ajvarom.
23-10-2017
|15:39
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 7 kg crvenih paprika
- 2 kg patlidžana
- 400 ml ulja
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike esencije
- 5-6 ljutih paprika
- 1 kesica vinobrana
Priprema: Ispeći, oljuštiti paprike i očistiti od semenki. Patlidžan ispeći u rerni i oljuštiti. Ljute papričice ispeći i oljuštiti (zaljutite po ukusu ja volim blaži pa stavim 5-6 komada). Samleti paprike i patlidžan.Sipati ulje u veću šerpu, dodati mleveno povrće i sipati so, šećer i esenciju. Pržiti 40-50 minuta uz stalno mešanje. Pred kraj prženja dodati vinobran. Sipati ajvar u zagrejane tegle, zaviti u ćebe i ostaviti da prenoći ili vratiti u rernu na 50 stepeni dok se ne uhvati kora.