Namaz od graška
Izuzetno zanimljiv namaz koji zaista može da bude "zvezda zakuske" jer se ne priprema tako često. Uz adekvatne začine postaje fenomenalan izbor za doručak ili večeru, a može a bude i zanimljiv prilog uz meso...
11-03-2025
|12:25
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
250 g smrznutog ili svežeg graška
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
Sok od pola limuna
1 kašika tahinija (opciono)
So i biber po ukusu
Prstohvat kima ili nane (po želji)
Priprema:
Ako koristite smrznuti grašak, blanširajte ga u ključaloj vodi 2-3 minuta, pa odmah prebacite u hladnu vodu da zadrži boju. Stavite grašak, beli luk, maslinovo ulje, limunov sok i tahini u blender. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu, dodajući po potrebi malo vode da postignete željenu konzistenciju. Začinite solju, biberom i po želji kimom ili nanom. Poslužite uz hleb, tost ili kao umak za povrće.
PRIJATNO!