Najukusnije lovačke šnicle

Mnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.

03-01-2025

|

12:30

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

1 kg junećih šnicli
5 kašika brašna
2 kašike mlevene, sitne paprike
suvi začin, so i biber
peršunov i lovorov list
belo ili crno vino 250 ml
voda za dolivanje
beli luk, peršun


Priprema:

Čekićem za meso sve šnicle izlupati pa ih sa jedne strane dobro posoliti i pobiberiti. Dodati malo ulja, pa ih propržiti na blagoj temperaturi. Kada se malo zarumene, izvaditi šnicle, pa ubaciti beli luk, brašno, papriku i suvi začin. U početku dolivati vino, a naknadno i vodu dok u potpunosti ne omekšaju. Posuti peršunom na kraju.

PRIJATNO!