Najukusnije faširane šnicle

Faširane šnicle su klasično jelo koje je jednostavno za pripremu i savršeno za porodične obroke. Naravno veoma je važno da ih pravilno začinite...

18-11-2024

|

12:07

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće ili kombinacija)
1 glavica crnog luka (sitno seckana)
1 čen belog luka (sitno iseckan ili izrendan)
1 jaje
3-4 kašike prezli (ili malo više po potrebi)
2 kašičice senfa
So i biber po ukusu
Malo aleve paprike 
Peršun 
Ulje

Priprema:


U većoj posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni i beli luk, jaje, prezle, senf, so, biber i začine po ukusu. Po želji dodajte seckani peršun. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Vlažnim rukama oblikujte šnicle željene veličine (najčešće ovalnog oblika, debljine oko 1 cm). U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite šnicle s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene iznutra (oko 3-4 minuta sa svake strane). Gotove šnicle stavite na papirne ubruse kako biste uklonili višak masnoće.


PRIJATNO!