Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Moby Dick - Na rubu moje usne

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Moby Dick - Na rubu moje usne
    2. Neki To Vole Vruće - Kakva noć
    3. Petar Grašo - Voli Me
    4. Idoli - Zasto Su Danas Devojke Ljute
    5. Crvena jabuka - Dao Sam Ti Dusu
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 29. april - 1 - Dodir noći
    2. 29. april - 2 - Dodir noći
    3. 29. april - 3 - Dodir noći
    4. Nađa Dulić - Utorak - Mojih 50
    5. 28. april - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Palenta sa semenkama Palenta sa semenkama

    Ako ste ljubitelj palente sa sirom ili pavlakom možda ćete poželeti da isprobate nešto novo i drugačije... Ako, ipak niste ljubitelj ove vrste obroka ovaj recept može prijatno da vas iznenadi.

    Krompir sa slaninom i belim lukom Krompir sa slaninom i belim lukom

    Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.

  • Zdravlje
    Efekti nedostatka sna na telo! Efekti nedostatka sna na telo!

    Nedovoljno sna iscrpljuje mentalne sposobnosti i ugrožava fizičko zdravlje. Nauka je povezala hroničan nedostatak sna sa brojnim zdravstvenim problemima – od gojenja do oslabljenog imunog sistema. Ako ste ikada proveli noć prevrćući se u krevetu, znate kako ćete se osećati sutradan: umorno, razdražljivo i dezorijentisano. Ali, redovno uskraćivanje preporučenih 7 do 9 sati sna ima mnogo ozbiljnije posledice od pukog jutarnjeg umora.

    Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju

    Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.

  • Putovanja
    Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu! Ovaj gradić proglašen je najlepšim priobalnim mestom na svetu!

    Prestižni magazin Architectural Digest sastavio je listu najlepših priobalnih gradova sveta, a na samom vrhu našao se Camogli, slikoviti gradić na severozapadu Italije, nadomak Đenove.

    Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati! Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!

    Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.

  • Preporučujemo
    Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini? Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?

    Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.

    Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja

    Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.37 117.19 118.01
    CHF 124.22 125.10 125.97
    USD 102.31 103.04 103.76
  • Povezani članci
  • Jednostavan recept za kisele krastavce

    I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.




    08-11-2024 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Brebca

     

    Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:

    Sastojci:

    - 1 kg svežih krastavaca
    - 2-3 čena belog luka (po želji)
    - dve kašičice mirođije
    - 1 litar vode
    - 3-4 kašičice soli
    - 200 ml alkoholnog sirćeta
    - 1 kašičica šećera (opciono)

     

    Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.


    Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.


    Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.

     

    Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.


    Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.


    Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.

     

    Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.


    Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru.

  • Pročitajte i...
    Krastavčići Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?

    Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: