-
Poslednjih 5 pesama
- Sergej Ćetković - Zbog nas
- Aerodrom - Fratello
- Oliver Dragojević - Vjeruj mi
- Tijana Bogicevic - Kad Odem
- Zana - Kum
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNeodoljiva španska pita!
Španska pita je brz i jednostavan obrok. Izdašna JE i sočna, zbog čega je mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru.
Mekane cimet rolnicePredstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.
-
ZdravljeKako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?
Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.
Zdrave namirnice koje mogu da ublaže bolMožda niste znali, ali postoje namirnice koje mogu da ublaže različite vrste bolova. Iako nekad ne možemo da ne posegnemo za standardnim lekovima koji deluju na receptore za bol, postoje i situacije kada zaista možemo da koristimo alternativne varijante.
-
PutovanjaLista najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinu
Magazin TimeOut kreirao je listu najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinu. Ova lista je namenjena onima koji žele da zaobiđu najpoznatije i najposećenije turističke destinacije Evrope.
Ovo su najopuštenija mesta na svetu prema novom istraživanjuU istraživanju koje je analiziralo 76 destinacija na osnovu različitih faktora, poput pokrivenosti šumama i gustine naseljenosti, otkrivena su najopuštenija mesta na svetu.
-
PreporučujemoŽelite da vam odeća miriše dugo nakon pranja? Evo kako da to postignete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće tokom dužeg perioda, bez potrebe za čestim pranjem ili korišćenjem skupih osveživača. Bilo da se radi o svakodnevnoj garderobi ili odeći koju retko nosite, ovi praktični saveti pomoći će vam da vaša omiljena odeća uvek bude prijatna na dodir i mirisna kao da je tek oprana.
Rešite se neugodnih mirisa sa daske za sečenje – lako i brzo!Pre nego što odlučite da bacite dasku za sečenje zbog neprijatnog mirisa belog luka ili neke druge namirnice, pokušajte da ga uklonite pomoću sode bikarbone i sirćeta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.14 116.96 117.78 CHF 124.99 125.87 126.75 USD 110.50 111.28 112.06
-
Jednostavan recept za kisele krastavce
I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.
08-11-2024 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Brebca
Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:
Sastojci:
- 1 kg svežih krastavaca
- 2-3 čena belog luka (po želji)
- dve kašičice mirođije
- 1 litar vode
- 3-4 kašičice soli
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 1 kašičica šećera (opciono)Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.
Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.
Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.
Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.
Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.
Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru. -
Pročitajte i...Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?
Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: