Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Sergej Ćetković - Zbog nas

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Zbog nas
    2. Aerodrom - Fratello
    3. Oliver Dragojević - Vjeruj mi
    4. Tijana Bogicevic - Kad Odem
    5. Zana - Kum
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Enis Bešlagić - Četvrtak - Mojih 50
    2. 11. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 11. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 11. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Enis Bešlagić - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Neodoljiva španska pita! Neodoljiva španska pita!

    Španska pita je brz i jednostavan obrok. Izdašna JE i sočna, zbog čega je mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru.

    Mekane cimet rolnice Mekane cimet rolnice

    Predstavljamo recept za mekano pecivo koje je poslednjih godina veoma popularno.

  • Zdravlje
    Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu? Kako najlakše da prepoznamo manjak magnezijuma u organizmu?

    Manjak magnezijuma može da ima veliki uticaj na naše zdravlje.

    Zdrave namirnice koje mogu da ublaže bol Zdrave namirnice koje mogu da ublaže bol

    Možda niste znali, ali postoje namirnice koje mogu da ublaže različite vrste bolova. Iako nekad ne možemo da ne posegnemo za standardnim lekovima koji deluju na receptore za bol, postoje i situacije kada zaista možemo da koristimo alternativne varijante.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Lista najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinu Lista najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinu

    Magazin TimeOut kreirao je listu najpotcenjenijih destinacija u Evropi za 2025. godinu. Ova lista je namenjena onima koji žele da zaobiđu najpoznatije i najposećenije turističke destinacije Evrope.

    Ovo su najopuštenija mesta na svetu prema novom istraživanju Ovo su najopuštenija mesta na svetu prema novom istraživanju

    U istraživanju koje je analiziralo 76 destinacija na osnovu različitih faktora, poput pokrivenosti šumama i gustine naseljenosti, otkrivena su najopuštenija mesta na svetu.

  • Preporučujemo
    Želite da vam odeća miriše dugo nakon pranja? Evo kako da to postignete Želite da vam odeća miriše dugo nakon pranja? Evo kako da to postignete

    Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće tokom dužeg perioda, bez potrebe za čestim pranjem ili korišćenjem skupih osveživača. Bilo da se radi o svakodnevnoj garderobi ili odeći koju retko nosite, ovi praktični saveti pomoći će vam da vaša omiljena odeća uvek bude prijatna na dodir i mirisna kao da je tek oprana.

    Rešite se neugodnih mirisa sa daske za sečenje – lako i brzo! Rešite se neugodnih mirisa sa daske za sečenje – lako i brzo!

    Pre nego što odlučite da bacite dasku za sečenje zbog neprijatnog mirisa belog luka ili neke druge namirnice, pokušajte da ga uklonite pomoću sode bikarbone i sirćeta.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.14 116.96 117.78
    CHF 124.99 125.87 126.75
    USD 110.50 111.28 112.06
  • Povezani članci
  • Jednostavan recept za kisele krastavce

    I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.




    08-11-2024 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Brebca

     

    Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:

    Sastojci:

    - 1 kg svežih krastavaca
    - 2-3 čena belog luka (po želji)
    - dve kašičice mirođije
    - 1 litar vode
    - 3-4 kašičice soli
    - 200 ml alkoholnog sirćeta
    - 1 kašičica šećera (opciono)

     

    Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.


    Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.


    Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.

     

    Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.


    Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.


    Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.

     

    Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.


    Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru.

  • Pročitajte i...
    Krastavčići Zašto trudnice žude za kiselim krastavcima?

    Možda se pitate: zašto trudnice žude za kiselim krastavcima? Postoji mnogo razloga za to. Krivicu možete pripisati promenama tokom trudnoće, uključujući hormonske promene i promene u nutritivnim potrebama. Ali može postojati i psihološki element u svemu tome. Na kraju krajeva, kiseli krastavci su klasična trudnička žudnja, i teško je da ne budete pod uticajem toga.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: