-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - Voli me još ovu noć
- Denis & Denis - Ja sam lazljiva
- Film - Doći ću ti u snovima
- Film - Pjevajmo do zore
- Kiki Lesendric I Piloti - Oktobar
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Recept za slanu rozen tortu
Predstavljamo vam proveren recept za ubedljivo najtraženiji slani kolač na internetu.
Šarena pita od povrća i jaja
Donosimo vam recept za jelo sa jajima koje se izuzetno brzo priprema i istovremeno je jako zdravo.
-
Zdravlje
Sezona prehlada: Trikovi da brzo otpušite nos
Kada sluz ne može da iscuri iz šupljine zbog začepljenja, sinusi nabubre i u njima se stvara pritisak.
Šta veći unos šećera može da uradi vašem telu?
Većina nas zna da unos prevelike količine šećera, nije dobar za naše zdravlje, ali da li znamo koje su to konkretne posledice do kojih može da dovede preterana konzumacija?
-
-
Putovanja
Šarm Edinburga: Magični biser Škotske
Edinburg, glavni grad Škotske, nije samo destinacija, već pravo putovanje kroz vreme i kulturu.
Sledeće godine zaploviće zvanično najveći kruzer na svetu
Najveći kruzer na svetu, pet puta je veći od legendarnog Titanika, a vest je da je u poslednjoj fazi priprema u brodogradilištu u Finskoj.
-
Preporučujemo
Najlakši način da otpušite sudoperu: Potrebna su vam samo dva proizvoda
Pre nego što se upustite u avanturu sa skupim i jakim hemikalijama, isprobajte jeftina i prirodna rešenja.
Koliko bi često trebalo da perete pidžamu ako ne želite da postane leglo bakterija?
Pidžame lako mogu da postanu leglo bakterija, a mnogi od nas nisu svesni ove činjenice.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.16 124.03 124.90 USD 107.87 108.63 109.39
-
Jednostavan recept za kisele krastavce
I vi ove jeseni možete da postanete ekspert za pripremu zimnice, samo ako pratite prava uputstva.
26-10-2023 | 12:02 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Brebca
Evo jednostavnog recepta za kisele krastavce:
Sastojci:
- 1 kg svežih krastavaca
- 2-3 čena belog luka (po želji)
- dve kašičice mirođije
- 1 litar vode
- 3-4 kašičice soli
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 1 kašičica šećera (opciono)Priprema krastavaca: Krastavce dobro operite i uklonite im krajeve. Ako su krastavci veći, možete ih iseći na četvrtine ili ostaviti cele, u zavisnosti od želje.
Priprema salamure: rastvoriti so u litru vode i po želji dodati šećer. Dobro promešajte dok se so (i šećer) potpuno ne rastvore.
Pakovanje u tegle: U čiste tegle stavite krastavce, beli luk (narezan) i grančice kopra. Uverite se da su krastavci čvrsto postavljeni, ali ne previše gusti, tako da se rasol može ravnomerno rasporediti.Dodavanje rastvora: Krastavce preliti pripremljenim rastvorom soli. Uverite se da su svi krastavci potpuno prekriveni rastvorom.
Dodavanje sirćeta: Dodajte alkoholno sirće u svaku teglu da biste povećali kiselost i produžili rok trajanja krastavaca.
Zatvaranje tegli: Tegle dobro zatvorite poklopcem.Fermentacija: Ostavite tegle na sobnoj temperaturi (oko 24°C) nekoliko dana, idealno sedam dana. Za to vreme, krastavci će se ukiseliti.
Čuvanje: Nakon fermentacije tegle premestiti u frižider. Kiseli krastavci možete jesti odmah, ali su još bolji nakon nekoliko dana u frižideru. -
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: