Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Aleksandra Radović - Mali Peh

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Radović - Mali Peh
    2. Toše Proeski - Igra bez granica
    3. Vlado Georgiev - Hej ti
    4. Bajaga - Od sumraka do svitanja
    5. Regina - Koraci
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Ljubinka Klarić - Petak - Mojih 50
    2. 9. jul - 1 - Dodir noći
    3. 9. jul - 2 - Dodir noći
    4. 9. jul - 3 - Dodir noći
    5. Ljubinka Klarić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Zeleni smoothie, dobra jutarnja navika Zeleni smoothie, dobra jutarnja navika

    Ukoliko početak dana obeleži unošenje vitamina iz svežeg voća i povrća umesto kafa i industrijski prerađenih slatkiša, budite sigurni da ste korak bliže celokupnom psihofizičkom zdravlju organizma.

    Domaći ledeni čaj Domaći ledeni čaj

    Napravite osvežavajući ledeni čaj u domaćoj radinosti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Obradujte vaše mališane novim mestom za igranje Obradujte vaše mališane novim mestom za igranje

    Deca kroz igru razvijaju maštu, kreativnost i društveno-socijalnu inteligenciju. Zbog toga je jako važno mališanima obezbediti da u taj svet mašte ulaze nesputano. Iznenadite vaše dete posebnim prostorom za igru, koji ćete napraviti uz malo kreativnosti.

    Kako vam soda, bebi ulje i sirće mogu pomoći u čišćenju? Kako vam soda, bebi ulje i sirće mogu pomoći u čišćenju?

    Nekada namirnice koje imamo u svom domu, pored primarne namene, mogu pomoći i u održavanju čistoće. Donosimo vam nekoliko primera koje možete isprobati, a rezultati vas mogu iznenaditi.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.59 118.41
    CHF 109.98 110.76 111.53
    USD 103.57 104.30 105.03
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Salata od brokolija, badema i fete Salata od brokolija, badema i fete

    Salata koja će oduševiti vaše čulo ukusa.

    Pasta sa rukolom, čeri paradajzom i pršutom Pasta sa rukolom, čeri paradajzom i pršutom

    Ukoliko ste ljubitelj testetine, volećete ovu kombinaciju.

    Pljeskavice od tikvica i šargarepe Pljeskavice od tikvica i šargarepe

    Iako po navici pljeskavice obično vezujemo za meso, uverite se da one mogu biti jednako ukusne i kada su napravljene od povrća.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: