Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Dejan Cukić - Nebo jedino zna

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Dejan Cukić - Nebo jedino zna
    2. Sara Jo - Zauvek
    3. U Škripcu - O Je
    4. Petar Grašo - Ako Te Pitaju
    5. Time - Makedonija
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 21. januar - 1 - Dodir noći
    2. 21. januar - 2 - Dodir noći
    3. 21. januar - 3 - Dodir noći
    4. Ivan Zablaćanski - Utorak - Mojih 50
    5. 20. januar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Baklava sa pistaćima! Baklava sa pistaćima!

    Uživajte u ovoj luksuznoj verziji baklave sa bogatim ukusom pistaća!

    Pečeni spanać sa sirom i orasima Pečeni spanać sa sirom i orasima

    Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje Sve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje

    Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.

    Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilograma Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilograma

    Naša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.

  • Putovanja
    Dva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom! Dva evropska grada konačno će biti povezana direktnim vozom!

    Nakon dvogodišnjeg čekanja, Pariz i Milano će ponovo biti povezani direktnom linijom od 1. aprila.

    Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa! Rotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!

    Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno

  • Preporučujemo
    Saveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača? Saveti profesionalca: Kako očistiti kupatilo bez izbeljivača?

    Iako mnogi koriste izbeljivač za čišćenje kupatila, posebno WC šolje, ekspertkinja iz kompanije The Big Clean Co. tvrdi da on više šteti nego što koristi i da bi trebalo posegnuti za njim samo u krajnjoj nuždi.

    Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu! Ne bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!

    Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.31 117.13 117.95
    CHF 123.25 124.11 124.98
    USD 111.73 112.51 113.30
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Meksički čili Meksički čili

    Meksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.

    Bolonjeze Špageti Bolonjeze

    Napravite tradicionalne špagete na novi način.

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

    Salata Posna ruska salata

    Ovako pripremljena ruska salata mnogima je ukusnija od tradicionalne.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: