Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
    2. Valentino - Volim te još
    3. Piloti - Cini mi se da
    4. Crvena jabuka - Ako Ako
    5. Goca Tržan - Haljina
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Gavrilović - Petak - Mojih 50
    2. 15. april - 1 - Dodir noći
    3. 15. april - 2 - Dodir noći
    4. 15. april - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Gavrilović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Prokelj u pavlaci Prokelj u pavlaci

    Idealan prilog mesu ili testenini.

    Musli sa jabukom Musli sa jabukom

    Zdrav doručak za početak radnog dana.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Kako ukloniti dlake kućnih ljubimaca? Kako ukloniti dlake kućnih ljubimaca?

    Vlasnici kućnih ljubimaca znaju da u održavanje higijene u domu moraju uložiti malo više napora, pogotovo u prelaznim periodima, kada dlaka ljubimca opada više nego inače.

    Očistite mikrotalasnu rernu pomoću limuna i vode Očistite mikrotalasnu rernu pomoću limuna i vode

    Donosimo vam brz, jednostavan i ekonomičan savet kako da očistite vašu mikrotalasnu rernu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.74 117.56 118.38
    CHF 105.77 106.51 107.26
    USD 97.56 98.25 98.94
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Prokelj u pavlaci Prokelj u pavlaci

    Idealan prilog mesu ili testenini.

    Kajgana sa sirom i pršutom Kajgana sa sirom i pršutom

    Kaloričan doručak za početak dana.

    Pileća krem čorba Pileća krem čorba

    Napravite okrepljujuću pileću čorbu u kombinaciji sa krutonima.

    Pljeskavice od krompira i šargarepe Pljeskavice od krompira i šargarepe

    U kombinaciji sa salatom, ove pljeskavice daće jedan zdrav i ukusan obrok.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: