Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: YU Grupa - Mornar

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. YU Grupa - Mornar
    2. Jelena Tomašević - Suncokret
    3. Josipa Lisac - Danas sam luda
    4. Djavoli - Suncan dan
    5. MVP - Celu noć i celi dan
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Ana Stanić - Sreda - Mojih 50
    2. 20. Oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 20. Oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 20. Oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Ana Stanić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Musli sa bananom Musli sa bananom

    Zdrav doručak učiniće da se od samog početka dana osećate puni energije.

    Punjene pečurke Punjene pečurke

    Toplo predjelo koje, po želji, uz salatu i sos može biti i glavno jelo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Kako pospremiti kuću uz manjak vremena Kako pospremiti kuću uz manjak vremena

    Situacija u kojoj vam dolaze gosti, a vi od poslovnih i privatnih obaveza niste stigli da uradite generalno čišćenje kuće, može biti pravi izazov. To ne mora nužno da znači da ćete ostaviti loš utisak, ali donosimo vam nekoliko saveta kako da izvučete najbolje iz ovakvih situacija. Kako brzo pospremiti dom?

    Sezonsko odlaganje garderobe Sezonsko odlaganje garderobe

    Promenom godišnjih doba, dolazi i do promena u našem garderoberu, što zahteva reorganizaciju garderobe. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji ne drži svu garderobu na jednom mestu, već je sezonski odlaže, donosimo vam nekoliko saveta kako da olakšate sebi, ovaj, neretko, zahtevan posao.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.58 118.41
    CHF 108.69 109.46 110.23
    USD 98.55 99.24 99.94
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Punjene pečurke Punjene pečurke

    Toplo predjelo koje, po želji, uz salatu i sos može biti i glavno jelo.

    Pohovani kačkavalj Pohovani kačkavalj

    Pohovani kačkavalj priprema se brzo i lako, a uz odgovarajući prilog predstavlja obrok za istinske gurmane.

    Zapečeno povrće Zapečeno povrće u rerni

    Ukusan obrok koji se lako priprema.

    Zapečeni batat sa ruzmarinom Zapečeni batat sa ruzmarinom

    Batat ili slatki krompir napravljen na ovakav način može se služiti uz salatu od sezonskog povrća ili kao prilog glavnom jelu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: