-
Poslednjih 5 pesama
- Marija Šerifović - Molitva
- Dino Dvornik - Ljubav se zove imenom tvojim
- Toše Proeski - Nasloni glavu na moje rame
- Babe - Noc bez sna
- Frano Lasic - Volim te budalo mala
-
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pohovana pileća džigerica
Ukusan način pripreme pileće džigerice uz adekavatan sos pravi su predlog za ručak.
-
-
Kuća
Koje kozmetičke preparate ne bi trebalo da držite u vašem kupatilu?
U kupatilu na policama i odložnim delovima nameštaja uglavnom držimo različitu kozmetiku, odnosno različite preparate za održavanje higijene, čišćenje, negu. Možda niste znali, ali neke od preparata poput parfema ne bi trebalo držati u kupatilu, jer im ta sredina ne prija i šteti njihovoj strukturi.
Praznična dekoracija stola: Ključ je u detaljima
Praznična trpeza okuplja porodicu i prijatelje u vreme proslava, a sveukupna situacija u svetu uslovila je da će ljudi Novu godinu dočekati u svojim domovima. Zato, potrudite se da napravite čaroban novogodišnji ambijent, te detaljima odgovorite na tematski zadatak Nove godine i Božića.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.75 117.58 118.40 CHF 108.38 109.14 109.90 USD 95.94 96.62 97.30
-
Musaka od povrća
Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.
15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto/Timolina
Sastojci:
- 4 patlidžana,
- 7 kašika maslinovog ulja,
- 200 g sitno iseckanog luka,
- 1 kg mlevenog telećeg mesa,
- 1 konzerva paradajz pelata,
- 2 kašičice suvog začina,
- so, biber,
- 3 čena belog luka, malo cimeta,
- prstohvat muškatnog oraščića,
- 1 kašika paradajz koncetrata,
- 1 kašika prezli,
- 40 g rendanog parmezana za posipanje.
Za sos:
- 30 g maslaca,
- 30 g oštrog brašna,
- 600 ml mleka,
- prstohvat muškatnog oraščića,
- so, 2
- 20 g rendanog parmezana
Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju. -
Pročitajte i...
Pohovana pileća džigerica
Ukusan način pripreme pileće džigerice uz adekavatan sos pravi su predlog za ručak.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: