Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Valentino - Idu ptice selice

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Valentino - Idu ptice selice
    2. Film - Ti zracis zrake kroz zrak
    3. Željko Samardžić - Kameleon
    4. Riblja čorba - Ja je gledam kako spava
    5. Bajaga - Ti se ljubiš na tako dobar način
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Kiki Lesendrić - Petak - Mojih 50
    2. 3. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 3. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 3. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Kiki Lesendrić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Rolat sa čokoladnim bananicama Rolat sa čokoladnim bananicama

    Ukusan rolat koji se priprema bez pečenja.

    Pileći štapići sa sirom Pileći štapići sa sirom

    Ukusni hrskavi pileći štapići, odlična su opcija za ručak.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kuća
    Napravite sami kućnog patuljka Napravite sami kućnog patuljka

    Bilo da pripadate onom delu populacije koji s prvim danima decembra počinje da ukrašava dom povodom praznika ili to ostavljate za neki kasniji datum, ove godine se oprobajte u pravljenju neodoljivih kućnih patuljaka ili gnoma.

    Venac od suvog cveća kao dekorativni detalj Venac od suvog cveća kao dekorativni detalj

    Iako je još uvek rano za praznični dekor, vaš dom uvek možete ukrasiti onim jesenjim. Sve više se popularizuju venčići od suvog cveća, koje možete napraviti sami.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.58 118.40
    CHF 107.87 108.63 109.39
    USD 96.05 96.73 97.40
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Pileći štapići sa sirom Pileći štapići sa sirom

    Ukusni hrskavi pileći štapići, odlična su opcija za ručak.

    Ćufte od oslića u sosu od mirođije Ćufte od oslića u sosu od mirođije

    Oprobajte se u pravljenju ukusnih ćufti od ribe.

    Rižoto od povrća Rižoto od povrća

    Ukusan rižoto, koji se brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: