Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Severina - Rodjeno Moje

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Severina - Rodjeno Moje
    2. MVP - Celu noć i celi dan
    3. Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo
    4. Vampiri - Rama lama ding dong
    5. Prljavo Kazalište - Ne zovi mama doktora
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 24. septembar - 1 - Dodir noći
    2. 24. septembar - 2 - Dodir noći
    3. 24. septembar - 3 - Dodir noći
    4. Vanja Bulić - Četvrtak - Mojih 50
    5. 23. septembar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Pileća čorba Pileća čorba

    Ukusna pileća čorba okrepiće vaš organizam.

    Pečene jabuke Pečene jabuke

    Spoj cimeta i jabuke daće savršenu jesenju poslasticu.

  • Delta city
  • Kuća
    Sezonsko odlaganje garderobe Sezonsko odlaganje garderobe

    Promenom godišnjih doba, dolazi i do promena u našem garderoberu, što zahteva reorganizaciju garderobe. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji ne drži svu garderobu na jednom mestu, već je sezonski odlaže, donosimo vam nekoliko saveta kako da olakšate sebi, ovaj, neretko, zahtevan posao.

    Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije Učinite da manji prostori vizualno izgledaju prostranije

    Ukoliko želite da manji prostor vizualno učinite prostranijim, obratite pažnju na ove elemente, koje primenjuju i eksperti u uređenju enterijera.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.60 118.42
    CHF 107.92 108.68 109.44
    USD 100.08 100.78 101.49
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Pileća čorba Pileća čorba

    Ukusna pileća čorba okrepiće vaš organizam.

    Rižoto od šampinjona i šećerca Rižoto od šampinjona i šećerca

    Ovaj rižoto možete jesti kao samostalni obrok ili dodatak mesu ili ribi.

    Domaća čorba od paradajza Domaća čorba od paradajza

    Čorba od paradajza okrepiće vaš organizam, a priprema se veoma brzo i lako.

    Pohovane lignje sa susamom Pohovane lignje sa susamom

    Unesite dašak mora u vaš dom uz ovaj recept.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: