Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Dejan Cukić - Nebo jedino zna

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Dejan Cukić - Nebo jedino zna
    2. Severina - Kao
    3. Gibonni - Ne odustajem
    4. Oliver Mandić - Samo nebo zna
    5. Bajaga - Tamara
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 12. maj - 1 - Dodir noći
    2. 12. maj - 2 - Dodir noći
    3. 12. maj - 3 - Dodir noći
    4. Tamara Aleksić - Sreda - Mojih 50
    5. 11. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Šejk od banane Šejk od banane

    Ukusan šejk od banane odličan je izbor da se zasladite tokom dana.

    Projice sa sirom i maslinama Projice sa sirom i maslinama

    Napravite ukusne projice koje možete jesti samostalno ili uz meze.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Zdravlje
    Vežbe disanja za opuštanje Vežbe disanja za opuštanje

    Ukoliko ste pod stresom, osećate premor i tenziju u mišićima, isprobajte ovu jednostavnu tehniku disanja, koja će vam pomoći da se opustite.

    Zeleni čaj saveznik zdravlja Zeleni čaj saveznik zdravlja

    Zeleni čaj ubraja se među najpopularnije čajeve i to nije bez razloga. Benefiti njegovog konzumiranja su višestruki.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.75 117.57 118.39
    CHF 106.38 107.13 107.88
    USD 96.64 97.33 98.01
  • Povezani članci
  • Musaka od povrća

    Idealan ručak. Brzo, zdravo i lako.




    15-06-2016 | 14:45 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto/Timolina


    Sastojci:

    - 4 patlidžana,
    - 7 kašika maslinovog ulja,
    - 200 g sitno iseckanog luka,
    - 1 kg mlevenog telećeg mesa,
    - 1 konzerva paradajz pelata,
    - 2 kašičice suvog začina,
    - so, biber,
    - 3 čena belog luka, malo cimeta,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - 1 kašika paradajz koncetrata,
    - 1 kašika prezli,
    - 40 g rendanog parmezana za posipanje.
    Za sos:
    - 30 g maslaca,
    - 30 g oštrog brašna,
    - 600 ml mleka,
    - prstohvat muškatnog oraščića,
    - so, 2
    - 20 g rendanog parmezana

    Priprema: Patlidžane ogulite i uzdužno narežite na tanke kriške. Zalijte ih posoljenom vodom, poklopite i ostavite 30 minuta da odstoje. Zatim ih isperite pod mlazom vode, ocedite ih i osušite na upijajućem papiru. Poređajte ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite sa pet kašika maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 minuta. Pečene patlidžane ohladite. Na preostalom zagejanom maslinovom ulju dodajte luk i kratko pržite, dodajte meso i još malo propržite. Dodajte usitnjene pelate, suvi začin, so, biber, izgnječeni beli luk, cimet, muškatni oraščić i paradajz koncentrat. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko 30 minuta, dok sva tečnost ne ispari. Za bešamel sos na zagrejani maslac dodajte brašno, kratko ispržite, zalijte mlekom i uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se ne zgusne.
    Dodajte muškatni oraščić, so i parmezan. U nauljenu i mrvicama posutu vatrostalnu posudu slažite red patlidžana, red mesa, pa red patlidžana i na kraju prelijte bešamel sosom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni , nakon 30 minuta pospite parmezanom i pecite još oko 20 minuta dok ne dobije zlatno rumenu boju.

  • Pročitajte i...
    Testenina sa povrćem Taljatele sa povrćem

    Ukusan obrok koji se lako priprema.

    Zapečene punjene paprike Zapečene punjene paprike

    Ukusan ručak u kome može uživati cela porodica.

    Punjena jaja Punjena jaja

    Ukoliko vam je ostao veliki broj uskršnjih jaja, ovo je sjajan način da ih iskoristite i napravite ukusno hladno predjelo.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: