
Musaka od piletine
Navikli smo da musaku spremamo sa mlevenim mesom, a iznenadiće vas kakav je ukus ukoliko je pravite sa piletinom.
30-11-2016
|12:12
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 900 g krompira,
- 350 g pilećeg filea,
- 300 g šampinjona,
- glavica crnog luka,
- 300 ml pavlake,
- suvi biljni začin,
- so, biber, ulje, malo brašna, peršun
Priprema: Krompir oljuštite, isecite na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Piletinu isecite na šnicle i izlupajte je. Pomešajte brašno, biber i suvi biljni začin, pa u to uvaljajte šnicle. Propržite ih na ulju da fino porumene, a na tom istom ulju propržite sitno seckani luk i šampinjone isečene na listiće. Dinstajte dok ne ispari voda koju puštaju pečurke, pa dodajte sitno seckani peršun i još malo suvog začina. Još malo propržite i dodajte pavlaku. Kratko promešajte i sklonite s vatre. U podmazan sud poređajte kriške kuvanog krompira, preko složite pileće šnicle i na kraju šampinjone. Pecite petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.