Musaka od krompira i mlevenog mesa

Musaka je uvek dobar izbor ukoliko ste u nedoumici šta biste mogli da spremite za ručak.

15-07-2016

|

14:47

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 1 gavica luka
- malo ulja, sli i bibera
- suvi biljni začin
Preliv:
- 2 jaja
- 2 kašike kisele pavlake
- malo mleka

Priprema: Staviti u šerpu malo ulja (da prekrije dno), pa dodati iseckani luk i dinstati. Kada luk porumeni dodati mleveno meso, začine i mešati 10-tak minuta. Krompir očistiti i iseći kao čips. U dublju tepsiju poređati red krompira, na to red mlevenog mesa i tim redosledom nastaviti sve dok se smesa ne istroši. Poslednji red bi trebalo da bude krompir. Peći na 200 stepeni oko sat vremena, a 15-ak minuta pre kraja pečenja umutiti preliv od jaja, pavlake i mleka i preliti musaku. Kada krompir porumeni jelo je gotovo.