 
                    
                
                                
            Musaka od kelja
Napravite ukusnu musaku od kelja i mesa.
29-11-2017
|12:53
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            Sastojci:
 - veća glavica kelja
 - 100 g pirinča
 - 1 glavica crnog luka
 - 500 g mlevenog svinjskog mesa
 - 3 jaja
 - 1 pavlaka
 - so, biber
 - peršunovo lišće
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema: Izdinstati meso sa lukom, posoliti, pobiberiti. Skuvati pirinač u slanoj vodi. Skuvati kelj u slanoj vodi, a potom ga sitno iseckati. Ove sastojke pomešati i u to dodati žumanca, pavlaku, peršunovo lišće i šne od belanaca. Promešati. U nauljenu vatrostalnu činiju sipati smesu, odozgo staviti slaninu i sve zapeći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                                             
                        
                     
                        
                    