Musaka od karfiola i mesa

Musaka je uvek odličan izbor ručka, ukoliko ga pripremate za celu porodicu.

20-04-2021

|

14:43

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 kg karfiola
- 400 gr mlevenog junećeg mesa
- 2 veće šargarepe
- glavica crnog luka
- 100 gr brašna
- jaje
- šoljica mleka
- so, biber, origano

Priprema: Karfiol iseći po dužini, posoliti, ispohovati i ostaviti sa strane. Crni luk i šargarepu sitno iseckati, propržiti na ulju, dodati mleveno meso, začiniti po ukusu, propržiti 5-10 minuta i skloniti. U posudu za pečenje ređati red karfiola, mlevenog mesa i tako dok se ne istroši sav materijal. Jaje umutiti i dodati mleko, preliti preko musake i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se dopeče 15-20 minuta. Služiti uz pavlaku ili sezonsku salatu.