
Musaka a la lazanja
Ukoliko volite lazanje, oprobajte se u pripremanju ove musake.
04-09-2019
|09:46
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 4 krompira
- 2 tikvice
- 1 čaša soka od paradajza
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 200 gr rendanog kačkavalja
- bešamel sos
Priprema: Ispržiti luka, dodati meso, propržiti 5 minuta, pa dodati sok od paradajza i jednu kašičicu slanog suvog začina. Ostaviti da se prohladi. Napraviti bešamel sos. Krompir iseći na krugove i poređati u vatrostalnu činiju. Dodati 3 kašike prženog mesa u paradajz sosu, poređati tikvice isečene po dužini. Preliti bešamel sosom i posuti 50 gr kačkavalja. Ređati istim redosledom dok se ne potroši materijal a završiti bešamel sosom posutim kačkavaljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30-45minuta.