Meksička musaka

Umesto uobičajene musake od krompira i mesa, odlučite se za nešto drugačiju varijantu.

22-02-2016

|

14:46

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

- 2 čena belog luka,
- 5 crvenih paprika,
- 1 žuta paprika,
- 1 zelena paprika,
- 3 tikvice,
- malo maslinovog ulja, puter,
- 1 konzerva kukuruza šećerca,
- 1-2 kesice mešavine meksičkih začina,
- 1-2 dl vode po preporuci na kesici začina,
- 1/2 kg kačkavalja,
- paket većih tortilja,
- čili prah,
- 500 g pilećeg filea.


Priprema: Na mešavini putera i maslinovog ulja podinstajte pileći file narezan na štapiće. Dodajte sitno narezane paprike Kad se malo prodinstaju dodajte beli luk i kukuruz. Dodajte začin i nalijte vodom po uputstvu. Dodajte iseckane tikvice, zatim čili i so po ukusu i prodinstajte dok su tkvice na pola mekane. U vatrostalnoj posudi dno malo nauljite i slagažite red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog kačkavalja to ponavljajte dok ima mase i na kraju završite sa redom tortilja koje samo malo sa ovim sokom i kačkavaljem prekrijete da se ne zasuše kod pečenja. Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 30-35 minuta.