-
Poslednjih 5 pesama
- Eva Braun - Sasvim obican dan
- Djavoli - Pričaj mi o ljubavi
- Parni Valjak - Otkad Te Ne Vidjam Cesto
- Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu
- Galija - Kotor
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Lagana torta sa jagodama
Sezona jagoda relativno kratko traje, a kako gotovo da nema osobe koja ne voli ovo voće, bila bi prava šteta da propustimo pripremu deserta koja uključuje sveže jagode...
20-05-2025 | 11:52 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, legaa
SastojciZa biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
1 vanilin šećer
Za fil:500 ml slatke pavlake
250 g krem sira ili mascarponea
2–3 kašike šećera u prahu (po ukusu)
1 kesica želatina (opciono, za čvršći fil)
Za dekoraciju:300–400 g svežih jagoda
1 kesica crvenog preliva za torte
2 kašike šećera
250 ml vode
Priprema:Počnite od pripreme biskvita. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada smesa postane sjajna i gusta, dodajte umućena žumanca i pažljivo sjedinite. Umešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i sve lagano sjedinite špatulom. Smesu sipajte u veliki pleh obložen papirom za pečenje (otprilike 30x40 cm) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12–15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi, a zatim ga pažljivo presecite na dve jednake kore.
Dok se biskvit hladi, pripremite fil. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj posudi sjedinite krem sir i šećer u prahu, pa dodajte umućen šlag i sve lagano sjedinite u glatku kremu. Ako želite da fil bude čvršći i stabilniji, dodajte želatin pripremljen po uputstvu s kesice i dobro promešajte.
Na tacnu stavite prvu koru biskvita, premažite je polovinom fila, pa poređajte iseckane sveže jagode preko kreme. Preklopite drugom korom, koju zatim premažite ostatkom fila. Po vrhu rasporedite cele ili polovine jagoda.Za završni sjaj, pripremite preliv za torte: pomešajte sadržaj kesice sa šećerom i vodom, kratko kuvajte dok ne proključa i zgusne se, pa još topao, pažljivo prelijte preko jagoda.
Tortu ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a idealno preko noći da se lepo stegne i sjedini.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Engleska pita sa jabukama
Naša domaća pita sa jabukama je savršen desert, ali ako volite da eksperimentišete probajte i englesku, starinsku verziju.
Osvežavajući kolač sa borovnicama!
Ako tražite lagan i brz desert koji mora da vas osveži, ovaj krem kolač sa borovnicama je savršen izbor. Priprema se bez pečenja, od samo nekoliko sastojaka i zato je idealna poslastica za vrele, letnje dane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: