Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Haustor - Moja prva ljubav

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Haustor - Moja prva ljubav
    2. Magnifico - Samo Malo
    3. Boris Novković - Dok svira radio
    4. Tony Cetinski - Pisi Propalo
    5. Galija - Pismo
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Tomašević - Utorak - Mojih 50
    2. 18. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 18. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 18. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Tomašević - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Gulaš sa paprikama i mesom Gulaš sa paprikama i mesom

    Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.

    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

  • Zdravlje
    Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite! Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!

    Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.

    Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva

    Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto

    Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!

    Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini

    Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.

  • Preporučujemo
    Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe? Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?

    Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?

    Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru? Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?

    Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 123.60 124.47 125.34
    USD 99.74 100.44 101.14
  • Povezani članci
  • Lagana torta sa jagodama

    Sezona jagoda relativno kratko traje, a kako gotovo da nema osobe koja ne voli ovo voće, bila bi prava šteta da propustimo pripremu deserta koja uključuje sveže jagode...




    20-05-2025 | 11:52 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, legaa


    Sastojci

    Za biskvit:

    5 jaja

    5 kašika šećera

    5 kašika brašna

    1 kašičica praška za pecivo

    Prstohvat soli

    1 vanilin šećer


    Za fil:

    500 ml slatke pavlake

    250 g krem sira ili mascarponea

    2–3 kašike šećera u prahu (po ukusu)

    1 kesica želatina (opciono, za čvršći fil)


    Za dekoraciju:

    300–400 g svežih jagoda

    1 kesica crvenog preliva za torte

    2 kašike šećera

    250 ml vode


    Priprema:


    Počnite od pripreme biskvita. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada smesa postane sjajna i gusta, dodajte umućena žumanca i pažljivo sjedinite. Umešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i sve lagano sjedinite špatulom. Smesu sipajte u veliki pleh obložen papirom za pečenje (otprilike 30x40 cm) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12–15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi, a zatim ga pažljivo presecite na dve jednake kore.

     

    Dok se biskvit hladi, pripremite fil. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj posudi sjedinite krem sir i šećer u prahu, pa dodajte umućen šlag i sve lagano sjedinite u glatku kremu. Ako želite da fil bude čvršći i stabilniji, dodajte želatin pripremljen po uputstvu s kesice i dobro promešajte.


    Na tacnu stavite prvu koru biskvita, premažite je polovinom fila, pa poređajte iseckane sveže jagode preko kreme. Preklopite drugom korom, koju zatim premažite ostatkom fila. Po vrhu rasporedite cele ili polovine jagoda.

     

    Za završni sjaj, pripremite preliv za torte: pomešajte sadržaj kesice sa šećerom i vodom, kratko kuvajte dok ne proključa i zgusne se, pa još topao, pažljivo prelijte preko jagoda.

     

    Tortu ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a idealno preko noći da se lepo stegne i sjedini.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Gulaš sa paprikama i mesom Gulaš sa paprikama i mesom

    Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.

    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

    Piletina Piletina u sosu od pečuraka

    Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: