-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Lastavica
- Knez - Mia bella signorina
- Valentino - Samo sklopi okice
- Aleksandra Radović - Gde Ces Ovu Noc
- Bijelo dugme - Svi marš na ples
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Lagana torta sa jagodama
Sezona jagoda relativno kratko traje, a kako gotovo da nema osobe koja ne voli ovo voće, bila bi prava šteta da propustimo pripremu deserta koja uključuje sveže jagode...
20-05-2025 | 11:52 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, legaa
SastojciZa biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
1 vanilin šećer
Za fil:500 ml slatke pavlake
250 g krem sira ili mascarponea
2–3 kašike šećera u prahu (po ukusu)
1 kesica želatina (opciono, za čvršći fil)
Za dekoraciju:300–400 g svežih jagoda
1 kesica crvenog preliva za torte
2 kašike šećera
250 ml vode
Priprema:Počnite od pripreme biskvita. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada smesa postane sjajna i gusta, dodajte umućena žumanca i pažljivo sjedinite. Umešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i sve lagano sjedinite špatulom. Smesu sipajte u veliki pleh obložen papirom za pečenje (otprilike 30x40 cm) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12–15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi, a zatim ga pažljivo presecite na dve jednake kore.
Dok se biskvit hladi, pripremite fil. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj posudi sjedinite krem sir i šećer u prahu, pa dodajte umućen šlag i sve lagano sjedinite u glatku kremu. Ako želite da fil bude čvršći i stabilniji, dodajte želatin pripremljen po uputstvu s kesice i dobro promešajte.
Na tacnu stavite prvu koru biskvita, premažite je polovinom fila, pa poređajte iseckane sveže jagode preko kreme. Preklopite drugom korom, koju zatim premažite ostatkom fila. Po vrhu rasporedite cele ili polovine jagoda.Za završni sjaj, pripremite preliv za torte: pomešajte sadržaj kesice sa šećerom i vodom, kratko kuvajte dok ne proključa i zgusne se, pa još topao, pažljivo prelijte preko jagoda.
Tortu ostavite u frižideru najmanje 4 sata, a idealno preko noći da se lepo stegne i sjedini.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
Skuša u belom vinu
Skuša je riba sa izraženijim, punijim ukusom, pa je važno da je pripremite na način koji ističe njen prirodni šmek, a da pritom ne bude previše jaka. Ovaj recept će vam sigurno pomoći u tome...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: