Kremaste šnenokle!
Šnenokle su desert koji nas podseća na detinjstvo. Kremaste i ukusne mogu momentalno da nas oraspolože, posebno u ovim hladnim danima...
29-11-2024
|11:27
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
4 jajeta
2 litra mleka
1,5 kašike brašna
100 grama šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg mikserom. Proverite konzistenciju: čvrsta masa koja ne klizi kada okrenete posudu ukazuje na dobro umućena belanca. U šerpi zagrejte mleko s ekstratom vanile dok ne provri. Smanjite temperaturu i kašikom spuštajte umućena belanca u vrelo mleko. Kuvajte šnenokle po 1,5 minut s obe strane, zatim ih izvadite i poređajte u posudi.
Za kremu, umutite žumanca sa šećerom. Ponovo proključalo mleko smanjite na nisku temperaturu. Postepeno dodajte smesu sa žumancima u vrelo mleko, neprestano mešajući. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, zatim sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Kada se krem prohladi, prelijte ga preko šnenokli i poslužite.
PRIJATNO!