Kremaste šnenokle!

Šnenokle su desert koji nas podseća na detinjstvo. Kremaste i ukusne mogu momentalno da nas oraspolože, posebno u ovim hladnim danima...

29-11-2024

|

11:27

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

4 jajeta
2 litra mleka
1,5 kašike brašna
100 grama šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg mikserom. Proverite konzistenciju: čvrsta masa koja ne klizi kada okrenete posudu ukazuje na dobro umućena belanca. U šerpi zagrejte mleko s ekstratom vanile dok ne provri. Smanjite temperaturu i kašikom spuštajte umućena belanca u vrelo mleko. Kuvajte šnenokle po 1,5 minut s obe strane, zatim ih izvadite i poređajte u posudi.


Za kremu, umutite žumanca sa šećerom. Ponovo proključalo mleko smanjite na nisku temperaturu. Postepeno dodajte smesu sa žumancima u vrelo mleko, neprestano mešajući. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, zatim sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Kada se krem prohladi, prelijte ga preko šnenokli i poslužite.

PRIJATNO!