Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Oliver Mandić - Odlazim, a volim te

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Mandić - Odlazim, a volim te
    2. Vještice - Totalno drukciji
    3. Boris Rezak - Lastavica
    4. Knez - Mia bella signorina
    5. Valentino - Samo sklopi okice
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Dušan Kaličanin - Četvrtak - Mojih 50
    2. 8. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 8. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 8. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Dušan Kaličanin - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Krompir čorba sa pečurkama Krompir čorba sa pečurkama

    Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.

    Kokos kuglof Kokos kuglof

    Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...

  • Zdravlje
    Kako odrediti najbolje vreme za spavanje? Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?

    Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.

    Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu

    Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.

  • Putovanja
    Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu

    Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.

    Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve

    Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.

  • Preporučujemo
    Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove

    I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.

    Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok? Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?

    Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 124.72 125.60 126.47
    USD 100.52 101.23 101.93
  • Povezani članci
  • Krem torta sa bananama i malinama

    Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...




    10-04-2025 | 14:12 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, san_ta

     

    Sastojci za biskvit:

    4 jajeta
    150 g šećera
    150 g brašna
    1 kašičica praška za pecivo
    1 kašičica vanilin šećera
    Prstohvat soli


    Sastojci za krem:

    500 ml mleka
    4 žumanceta
    150 g šećera
    4 kašike gustina
    200 g putera
    1 kašičica vanilin šećera


    Sastojci za filovanje:

    3-4 banane
    200 g malina


    Priprema:

    Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodati vanilu, brašno prosejano sa praškom za pecivo, i prstohvat soli. Sve dobro sjediniti. Smesu izliti u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno smeđ.


    Za krem, umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva, a kada provri, sipati pripremljenu smesu od žumanaca i gustina. Kuvati uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati vanilu i ohladiti na sobnoj temperaturi.


    Umutiti puter i postepeno dodavati ohlađen krem. Sve dobro sjediniti u glatku smesu. Biskvit preseći na dva dela. Na prvi deo staviti polovinu krema, poređati kolutove banana i posuti malinama. Prekriti drugim delom biskvita. Preostali krem naneti na tortu, poravnati i ukrasiti preostalim bananama i malinama. Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati pre služenja kako bi se dobro stegla.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Krompir čorba sa pečurkama Krompir čorba sa pečurkama

    Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.

    Kokos kuglof Kokos kuglof

    Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...

    Kolač sa tikvicama i maslinama Kolač sa tikvicama i maslinama

    Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.

    Skuša u belom vinu Skuša u belom vinu

    Skuša je riba sa izraženijim, punijim ukusom, pa je važno da je pripremite na način koji ističe njen prirodni šmek, a da pritom ne bude previše jaka. Ovaj recept će vam sigurno pomoći u tome...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: