Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Film - Sjećam se prvog poljupca

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Film - Sjećam se prvog poljupca
    2. Merlin - Sve Do Medalje
    3. Oliver Mandić - Bobane
    4. Colonia - Oduzimaš mi dah
    5. Djavoli - Ona nikog nema
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Matija Ilić - Petak - Mojih 50
    2. Matija Ilić - Četvrtak - Mojih 50
    3. 16. april - 1 - Dodir noći
    4. 16. april - 2 - Dodir noći
    5. 16. april - 3 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Uskšnja junetina! Uskšnja junetina!

    Mekana junetina iz rerne sa krompirom savršen je izbor za prazničnu gozbu.

    Salata sa kruškom, rukolom i sirom Salata sa kruškom, rukolom i sirom

    Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.

  • Zdravlje
    Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu! Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!

    Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.

    13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom 13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom

    Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce

    U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.

    Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj

    Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.

  • Preporučujemo
    Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica

    Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.

    Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje? Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?

    Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.41 117.23 118.05
    CHF 125.31 126.19 127.07
    USD 102.45 103.17 103.89
  • Povezani članci
  • Krem torta sa bananama i malinama

    Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...




    10-04-2025 | 14:12 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, san_ta

     

    Sastojci za biskvit:

    4 jajeta
    150 g šećera
    150 g brašna
    1 kašičica praška za pecivo
    1 kašičica vanilin šećera
    Prstohvat soli


    Sastojci za krem:

    500 ml mleka
    4 žumanceta
    150 g šećera
    4 kašike gustina
    200 g putera
    1 kašičica vanilin šećera


    Sastojci za filovanje:

    3-4 banane
    200 g malina


    Priprema:

    Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodati vanilu, brašno prosejano sa praškom za pecivo, i prstohvat soli. Sve dobro sjediniti. Smesu izliti u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno smeđ.


    Za krem, umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva, a kada provri, sipati pripremljenu smesu od žumanaca i gustina. Kuvati uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati vanilu i ohladiti na sobnoj temperaturi.


    Umutiti puter i postepeno dodavati ohlađen krem. Sve dobro sjediniti u glatku smesu. Biskvit preseći na dva dela. Na prvi deo staviti polovinu krema, poređati kolutove banana i posuti malinama. Prekriti drugim delom biskvita. Preostali krem naneti na tortu, poravnati i ukrasiti preostalim bananama i malinama. Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati pre služenja kako bi se dobro stegla.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Uskšnja junetina! Uskšnja junetina!

    Mekana junetina iz rerne sa krompirom savršen je izbor za prazničnu gozbu.

    Salata sa kruškom, rukolom i sirom Salata sa kruškom, rukolom i sirom

    Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.

    Posni pire od pasulja Posni pire od pasulja

    Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...

    Burger sos! Burger sos!

    Obradujte sebe hranom za dušu, ali ipak birajte zdraviju kućnu varijantu...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: