-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
- Dejan Cukić - Letnje kise
- Dejan Cukić - Nebo jedino zna
- Crvena jabuka - Nema, Nema Vise Vremena
- Crvena jabuka - Stižu me sjećanja
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Krem torta sa bananama i malinama
Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...
10-04-2025 | 14:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, san_ta
Sastojci za biskvit:
4 jajeta
150 g šećera
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica vanilin šećera
Prstohvat soli
Sastojci za krem:500 ml mleka
4 žumanceta
150 g šećera
4 kašike gustina
200 g putera
1 kašičica vanilin šećera
Sastojci za filovanje:3-4 banane
200 g malina
Priprema:Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodati vanilu, brašno prosejano sa praškom za pecivo, i prstohvat soli. Sve dobro sjediniti. Smesu izliti u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno smeđ.
Za krem, umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva, a kada provri, sipati pripremljenu smesu od žumanaca i gustina. Kuvati uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati vanilu i ohladiti na sobnoj temperaturi.
Umutiti puter i postepeno dodavati ohlađen krem. Sve dobro sjediniti u glatku smesu. Biskvit preseći na dva dela. Na prvi deo staviti polovinu krema, poređati kolutove banana i posuti malinama. Prekriti drugim delom biskvita. Preostali krem naneti na tortu, poravnati i ukrasiti preostalim bananama i malinama. Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati pre služenja kako bi se dobro stegla.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Kineski prženi kupus
Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.
Pita sa višnjama
Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: