Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Sinoć nisi bila tu
    2. Toše Proeski - Pratim te
    3. Kaliopi & Zeljko Samardzic - Znam
    4. Boris Novković - Dok svira radio
    5. Tap 011 - Sto dana u mesecu
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Mia Begović - Sreda - Mojih 50
    2. Mia Begović - Utorak - Mojih 50
    3. 27. maj - 1 - Dodir noći
    4. 27. maj - 2 - Dodir noći
    5. 27. maj - 3 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Zdrav obrok: Supa od paradajza Zdrav obrok: Supa od paradajza

    Tokom toplih dana ovo jelo će vas okrepiti i doneti dodatnu energiju.

    Krem torta sa bananama i malinama Krem torta sa bananama i malinama

    Ova torta je lagana i sočna i savršeno će se uklopiti u prolećnu atmosferu i toplije dane koji nam stižu...

  • Zdravlje
    Koliko su banane zdrave i kako utiču na naše raspoloženje? Koliko su banane zdrave i kako utiču na naše raspoloženje?

    Banane su neverovatno zdrave, praktične, ukusne i skoro svako ih ima u svojoj kuhinji, a to je dobro jer su odličan izbor za sve koji žele da se zdravo hrane. Međutim, mnogi ljudi bacaju banane u smeće kada se na njima pojave smeđe mrlje, a to je pogrešno.

    Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće Sezona borovnica: Pretpostavka je da je ovo najzdravije voće

    Izuzetno su ukusne, pa su sastavni deo različitih kolača, a često se preporučuju i kao dodatak ovsenoj kaši. Pored toga što su izuzetnog ukusa, borovnice su verovatno najzdravije voće koje možete da konzumirate.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se oslobodite

    Najverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.

    Lista Lista "najspokojnijih destinacija" koje možete da posetite

    Britanska osiguravajuća kuća MoneySuperMarket formirala je listu najmirnijih gradova na svetu tako što je kreirala "indeks mira" za otkrivanje destinacija sa najviše i najmanje opuštajućih mesta.

  • Preporučujemo
    Sjajan način da se rešite neugodnog mirisa luka dok kuvate Sjajan način da se rešite neugodnog mirisa luka dok kuvate

    Luk je neizostavan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova specifična aroma zapravo i daje ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća baš i nije preterano ugodan i to je upravo ono što mnoge ljude odvraća od kuvanja.

    Uz pomoć neočekivanog sastojka oribajte šporet Uz pomoć neočekivanog sastojka oribajte šporet

    Jedan sastojak može da vam pomogne da oribate šporet, a iznenadićete se kada vam kažemo da nije u pitanju ni soda bikarbona, ni sirće.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 117.95 118.79 119.62
    USD 107.70 108.46 109.22
  • Povezani članci
  • Kolač sa čokoladom i kokosom

    Mnogobrojne ljubitelje kombinacije čokolade i kokosa će oduševiti ovaj recept. Imajte u vidu i da se kolač sprema izuzetno brzo i da postupak uopšte nije komplikovan.




    05-04-2024 | 11:40 | Autor/Izvor:

    Foto: Bigstock, Grandbrothers

     

    Sastojci:

    200g tamne čokolade (najmanje 70% kakaa), izlomljene na komadiće

    200g putera

    200g šećera

    5 jaja

    150g brašna

    80g kokosovog brašna

    1 kašičica praška za pecivo

    Prstohvat soli

    kokosovo brašno ili voće za posipanje

    Priprema:

    Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite okrugli kalup za pečenje ( oko 22 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. U posudi na pari otopite tamnu čokoladu i puter, povremeno miješajući dok ne postane glatko. U drugoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Umutite smesu čokolade i putera u smesu jaja i šećera dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.


    Izlijte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte je. Pecite tortu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi u kalupu prije nego što je izvadite.

     

    Kada se torta ohladi, izvadite je iz kalupa, pospite je kokosovim brašnom ili voćem po želji.

     

    PRIJATNO!

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: