-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ko ti to grize obraze
- Merlin - Moj je zivot Švicarska
- Nina Badrić - Dani I Godine
- Zdravko Čolić - Zbog tebe
- Bajaga - Tišina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
-
Zdravlje
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Putovanja
Španija kreće stopama Francuske: Uvode se nova pravila za pušače
Na plažama, autobuskim stajalištima i terasama barova verovatno više neće biti dozvoljeno pušenje.
Forbes proglasio najlepša sela na svetu - prvih osam nalazi se u Evropi
Kada je reč o slikovitim mestima i bajkovitim gradićima, Evropa nema premca. To potvrđuje i nova Forbes lista 50 najlepših sela na svetu, na kojoj prvih osam mesta pripada evropskim destinacijama.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.48 125.36 126.24 USD 99.22 99.92 100.62
-
Kolač sa čokoladom i kokosom
Mnogobrojne ljubitelje kombinacije čokolade i kokosa će oduševiti ovaj recept. Imajte u vidu i da se kolač sprema izuzetno brzo i da postupak uopšte nije komplikovan.
05-04-2024 | 11:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Grandbrothers
Sastojci:
200g tamne čokolade (najmanje 70% kakaa), izlomljene na komadiće
200g putera
200g šećera
5 jaja
150g brašna
80g kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
kokosovo brašno ili voće za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite okrugli kalup za pečenje ( oko 22 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. U posudi na pari otopite tamnu čokoladu i puter, povremeno miješajući dok ne postane glatko. U drugoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Umutite smesu čokolade i putera u smesu jaja i šećera dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Lagano promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Izlijte smesu u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte je. Pecite tortu u prethodno zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi u kalupu prije nego što je izvadite.Kada se torta ohladi, izvadite je iz kalupa, pospite je kokosovim brašnom ili voćem po želji.
PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
Pasta sa kukuruzom i slaninom
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli pastu, a mnogi od nas je imaju na meniju skoro svake nedlje. Različite kombinacije ukusa mogu da razbiju monotoniju, a nije isključeno ni da vam baš ova kombinacija postane favorit.
Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama
Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: