Kokos torta

Obradujte sebe jednom nežnom, kremastom tortom i radujte se toplim danima koji dolaze...

18-03-2025

|

10:59

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:


Za biskvit:

6 belanaca
100 g šećera
300 g kokosa
1 vanilin šećer
50 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g oljuštenih badema
Rendana korica limuna
Malo ruma


Za krem:

700 ml mleka
200 g šećera
1 vanilin šećer
90 g gustina
200 ml slatke pavlake
Kap ruma

Priprema:


Biskvit:


Umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanilin šećer. Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene bademe, rendanu limunovu koricu i malo ruma. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok biskvit ne porumeni. Ostavite da se ohladi, a zatim ga pažljivo presecite na dva dela.


Krem:


U manjoj šerpi pomešajte gustin, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodajte mleko i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i lagano je sjedinite sa ohlađenim kremom. Dodajte kap ruma za bolju aromu.


Slaganje torte:

Na prvu koru nanesite polovinu kreme, poravnajte, pa stavite drugu koru. Premažite ostatkom kreme celu tortu. Po želji ukrasite kokosom, listićima badema ili rendanom belom čokoladom. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, da se lepo stegne.

PRIJATNO!