-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Lastavica
- Knez - Mia bella signorina
- Valentino - Samo sklopi okice
- Aleksandra Radović - Gde Ces Ovu Noc
- Bijelo dugme - Svi marš na ples
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
-
Zdravlje
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
-
Putovanja
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Kokos torta
Obradujte sebe jednom nežnom, kremastom tortom i radujte se toplim danima koji dolaze...
18-03-2025 | 10:59 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, jobrestful
Sastojci:
Za biskvit:6 belanaca
100 g šećera
300 g kokosa
1 vanilin šećer
50 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g oljuštenih badema
Rendana korica limuna
Malo ruma
Za krem:700 ml mleka
200 g šećera
1 vanilin šećer
90 g gustina
200 ml slatke pavlake
Kap rumaPriprema:
Biskvit:
Umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanilin šećer. Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene bademe, rendanu limunovu koricu i malo ruma. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok biskvit ne porumeni. Ostavite da se ohladi, a zatim ga pažljivo presecite na dva dela.
Krem:
U manjoj šerpi pomešajte gustin, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodajte mleko i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i lagano je sjedinite sa ohlađenim kremom. Dodajte kap ruma za bolju aromu.
Slaganje torte:Na prvu koru nanesite polovinu kreme, poravnajte, pa stavite drugu koru. Premažite ostatkom kreme celu tortu. Po želji ukrasite kokosom, listićima badema ili rendanom belom čokoladom. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, da se lepo stegne.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
Skuša u belom vinu
Skuša je riba sa izraženijim, punijim ukusom, pa je važno da je pripremite na način koji ističe njen prirodni šmek, a da pritom ne bude previše jaka. Ovaj recept će vam sigurno pomoći u tome...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: