Kako pripremiti tegle za zimnicu
Jesen je period kada polako počinjemo da pripremamo zimnicu u kojoj ćemo uživati tokom zimskog praznovanja. Pripremanje zimnice nije nimalo lak poduhvat, koji naravno, zavisi od prirode voća i povrća koju pripremate. Ipak od nečega se mora početi, a prva među obavezama jeste da obezbedite sterilnost tegli u kojima će zimnica biti smeštena.
22-09-2015
|10:21
|Autor / Izvor: Naxi media
Pripremili smo za vas stari trik koji su svojevremeno koristile naše bake. Veoma je lako i neće vam oduzeti mnogo vremena.
Iako možda zvuči kao kompleksan poduhvat, sterilizacija tegli za zimnicu je zapravo veoma jednostavna. Potrebno je da tegle koje ste spremili dobro operete regularnim deterdžentom za posuđe i prosušite čistom krpom. Nakon toga, uzmite jedan veliki pleh, stavite papir za pečenje na dno pleha, okrenite tegle tako da im vrh bude okrenut na dole i poređajte tegle jednu pored druge. Obavezno prethodno sklonite poklopac tegle.
Ugrijte rernu na temperaturu od 50-100 stepeni i ostavite 15 do 20minuta tegle u rerni. Nakon toga, sterilizacija tegli je uspešno izvršena! Upustite se u čari pripremanja zimnice.