-
Poslednjih 5 pesama
- Knez - Pricaj Sa Mnom
- Viktorija - Barakuda
- Doris Dragović - Tek iz navike
- Željko Samardžić - U ime ljubavi
- Boris Novković - Dok svira radio
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Kako pripremiti tegle za zimnicu
Jesen je period kada polako počinjemo da pripremamo zimnicu u kojoj ćemo uživati tokom zimskog praznovanja. Pripremanje zimnice nije nimalo lak poduhvat, koji naravno, zavisi od prirode voća i povrća koju pripremate. Ipak od nečega se mora početi, a prva među obavezama jeste da obezbedite sterilnost tegli u kojima će zimnica biti smeštena.
22-09-2015 | 10:21 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Gudella
Pripremili smo za vas stari trik koji su svojevremeno koristile naše bake. Veoma je lako i neće vam oduzeti mnogo vremena.Iako možda zvuči kao kompleksan poduhvat, sterilizacija tegli za zimnicu je zapravo veoma jednostavna. Potrebno je da tegle koje ste spremili dobro operete regularnim deterdžentom za posuđe i prosušite čistom krpom. Nakon toga, uzmite jedan veliki pleh, stavite papir za pečenje na dno pleha, okrenite tegle tako da im vrh bude okrenut na dole i poređajte tegle jednu pored druge. Obavezno prethodno sklonite poklopac tegle.
Ugrijte rernu na temperaturu od 50-100 stepeni i ostavite 15 do 20minuta tegle u rerni. Nakon toga, sterilizacija tegli je uspešno izvršena! Upustite se u čari pripremanja zimnice.
-
Pročitajte i...
Vreme za fermentisanu hranu: Kiseli kupus je više od salate i priloga!
Kiseli krastavčići i kiseli kupus možda nisu prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na zdravu ishranu. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da redovno konzumiranje fermentisane hrane može doneti brojne zdravstvene benefite. Ne propustite da u ovom periodu konzumirate zimnicu što više možete...
Vreme za pripremu zimnice: Evo kako pravilno da sterilišete tegle
Sterilizacija tegli predstavlja jedan od najvažnijih koraka u procesu pripreme zimnice, jer igra ključnu ulogu u očuvanju hrane na duže vreme. Kvalitetno sterilizovane tegle osiguravaju da vaša zimnica zadrži sve svoje nutritivne vrednosti i aromu, što će vam omogućiti da uživate u ukusima leta čak i u hladnijim mesecima.
Vreme je za zimnicu: Evo kako pravilno da sterilišete tegle
Sterilizacija tegli je ključni korak kada se priprema zimnica kako biste sačuvali hranu duže vreme.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: