Kako da vam zeleniš u frižideru duže traje?

Lisnato zeleno povrće izvor je brojnih vitamina i minerala, pa se preporučuje njegova redovna konzumacija, a da li ste znali na koji način ga duže možete održati svežim u vašem frižideru?

03-06-2021

|

14:56

|

Autor / Izvor: Naxi media

Jedan od najvećih uzročnika propadanja ovakvog povrća je vlaga, pa se kao jedan od trikova za njegovu dužu svežinu preporučuje korišćenje ubrusa.

Umesto da stoji u kesi, da biste održali svežinu zeleniša, potrebno je da ispratite ovaj postupak. Povrće operite u hladnoj vodi, ostavite da se prosuši, pa potom pažljivo, u delovima, ga obložite ubrusom i tako ostavite u frižideru. Uvijen zeleniš možete postaviti i u hermetički zatvorenu posudu.

Skladišteno na ovakav način, povrće bi trebalo druže da održi svežinu. 

Uživajte u vašem zdravom zalogaju!