Juneće šnicle

Napravite šnicle u neodoljivom sosu.

10-06-2016

|

14:56

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 kg junećih šnicli,
300 g šampinjona,
3 kašike paradajz pirea,
2 kašičice senfa,
2 čena belog luka,
brašno, ulje, list lovora, suvi biljni začin, so


Priprema: Dobro izlupajte šnicle, posolite ih i s jedne strane uvaljajte u brašno. Na umereno zagrejanom ulju pržite šnicle tako što na ulje stavljate stranu s brašnom. Kada šnicle dobiju zlatastu boju, okrenite ih, pa ih ispržite i sa druge strane. Tako pržite sve šnicle i vadite ih na topao tanjir. Na istom ulju kratko pržite izgnječeni beli luk, dodajte lovorov list, paradajz pire i senf i preko poređajte ispržene šnicle. Nalijte vodom da ogreznu i protresite posudu da se sve sjedini. Dinstajte na laganoj vatri i kada je meso skoro gotovo, dodajte usitnjene šampinjone, te začinite suvim biljnim začinom i solju. Poslužite sa barenim krompirom.